PORUKA OHRABRENJA

KAPETAN SMIRUJE NACIJU UOČI SRBIJE: ‘Dragi navijači nemojte se nervirati. Mi ćemo dati sve od sebe…’

Hrvatski rukometni savez je u povodu Europskog prvenstva pozvao navijače da u dvoranama ne koriste nepristojan jezik.

Hrvatski rukometaši za par sati igraju prvu utakmicu Europskog prvenstva protiv Srbije. U prilog Kaubojima ide tradicija jer je Hrvatska pobijedila u prvim utakmicama u nizu na zadnjih sedam Europskih prvenstava.

Prije samog susreta kapetan Domagoj Duvnjak poslao je posljednju poruku navijačima.

‘Bit će sve super’

“Neće biti lako. Srbija ima stvarno jednu jako dobru ekipu, ali mi igramo doma pred našim ljudima. Moramo biti usredotočeni samo na našu igru. Pritisak je uvijek kada se igra za reprezentaciju tako da nije ništa drugačije niti ovoga puta. Navikli smo na to tako da…bit će sve super”, rekao je Duvnjak i poručio:

“Dragi navijači nemojte se nervirati. Mi ćemo dati sve od sebe, a nadamo se i vi!”

Poruka Saveza

Hrvatski rukometni savez (HRS) je, inače, u povodu Europskog prvenstva pozvao navijače da u dvoranama ne koriste nepristojan jezik te upozorio da je zabranjeno posjedovanje svih predmeta kojima se može nekoga ozlijediti.

“U samoj dvorani nipošto nemojte koristiti riječi, izraze i geste fašističke prirode,” navodi se u naputku hrvatskog rukometnog saveza pod naslovom “Naše dvorane su mjesto nulte tolerancije na nasilje i diskriminaciju.”

Gledatelje se poziva da ne koriste rekvizite, transparente, pjesme i gestikulaciju koji potiču, društvenu, vjersku, nacionalnu i političku netoleranciju.

Povratak na Net.hr