VESELA POVORKA / Kamion Djeda Mraza kreće na turneju po Hrvatskoj

Image
Foto: Mato Pavličević

Blještavo osvijetljen i originalno ukrašen i ovog prosinca će, četvrtu godinu za redom, ovaj kamion krenuti u posjet djeci u Hrvatskoj. Krenuo je iz zagreba u petak a prva stanica bila je u Splitu.

8.12.2013.
14:10
Mato Pavličević
VOYO logo

Na putu dugom 2.750 kilometara zaustavit će se u 11 gradova i biti pozornica priredbe „Djed u zemlji čudesnoj“ na 20 veselih predstava s Djedom Mrazom, Tigrom Teom, Božićnim drvcem, Kraljem i Poklonom koji govori.

Turneja će početi 7. prosinca besplatnom predstavom i zabavnim animacijama na splitskoj Rivi, a završit će 21. prosinca na trgu ispred Poslovnog centra Heinzelova u Zagrebu. Nakon Splita kamion će posjetiti Zadar (8.12.), Knin (9.12.), Rijeku (10.12.), Pulu (11.12.), Pazin (12.12.), Varaždin (13.12.), Osijek (14.12.), Slavonski Brod (15.12.), Karlovac (17.12.), Hrvatski Leskovac (18.12.) i Zagreb (21.12.). Dodatna predstava, 9.12. bit će poklon  izvođača i organizatora djeci u Kninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući sponzorima i razumijevanju vlasnika javnih prostora sve predstave za publiku potpuno su besplatne. Tradicionalni partneri u ovom plemenitom podvigu su članice poslovne grupe Auto Hrvatska i Allianza.

U Kamion Djeda Mraza, koji vuče poluprikolicu s putujućom pozornicom dugačku skoro 14 metara, upregnut je crveni MAN-ov tegljač TGX 18.440 s Euro 5 motorom od 440 KS. Na njemu je čak nekoliko stotina metara svijetlećih ukrasa, lampica i kontrolera koje je ugradila tvrtka Prggin. Posebno su atraktivne brojne LED diode koje uokviruju masku hladnjaka i uglancani krovni nosač sa HS-SCHOCH reflektorima. Kromirana vanjska sirena važan je dodatak kojim Djed Mraz djeci najavljuje dolazak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 5.12. najave, događaji, puno fotografija i videa s turneje bit će dostupno za lajkanje i komentiranje na facebooku: KamionDjedaMraza i YouTube kanalu: AutoHrvatskaTV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo