KALINIĆ STRAHUJE UOČI SP-A: / 'Nadam se da takve situacije nikada nećemo doživjeti'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Vatrene prije SP-a čekaju utakmice s Brazilom i Senegalom.

29.5.2018.
17:34
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometaši nastavljaju u žestokom ritmu s pripremama za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Zlatko Dalić je Vatrene u subotu odveo u Rovinj gdje će boraviti tjedan dana nakon čega će se zaputiti u Liverpool gdje ih čeka prijateljska utakmica s Brazilom.

"Stvarno je užitak biti ovdje na pripremama sa svim reprezentativnim suigračima, radost nam je i veselje biti na okupu. To posebno osjetim sada kada sam otišao igrati u inozemstvo. Pritom smo Subašić, Livaković i ja veliki prijatelji, družimo se i izvan terena, a sa Subašićem sam bio još i u Hajduku. Zadovoljstvo nam je trenirati zajedno", rekao je Lovre Kalinić, čije riječi prenosi službena stranica HNS-a. Osvrnuo se potom na sezonu u Gentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sezona nam nije počela kako smo zamislili, nadali smo se borbi za titulu, ali loše smo ušli u prvenstvo. Naposljetku smo završili četvrti, igrat ćemo kvalifikacije za Europsku ligu i nismo ništa upropastili. Nadam se da ćemo prvaci biti iduće sezone. Meni je u Gentu dobro, a dođe li dobra ponuda za mene i klub, sjest ćemo za stol i razmotriti je", dodao je.

Prokomentirao je i ozljedu suigrača i nigerijskog nogometaša Mosesa Simona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozljeda suigrača

"Radi se o odličnom igraču, jako važnom za Gent i nedostajat će Nigeriji ako uistinu bude odsutan. Pratit ćemo tu situaciju, možemo pretpostaviti što očekivati od Nigerije na Svjetskom prvenstvu ako je našem klubu donio toliko živahnosti i brzine. Razgovarao sam s njim kroz šalu, on tvrdi da će u drugi krug proći Nigerija, ja uzvraćam da će to biti Hrvatska", kazao je Kalinić.

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Pitanje o greškama Liverpoolova vratara Lorisa Kariusa u finalu Lige prvaka nije moglo izostati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao vratar, znam kako je pogriješiti, makar nikada nisam igrao tako veliku utakmicu. Odmah te svi osude, vratar je glavni krivac i nije mi lako niti gledati to na televiziji, a kamoli njemu proživljavati. Treba ga podržati, jedna utakmica ne čini vratara ni herojem niti tragičarem. Uvijek ću braniti vratare jer znam da je najlakše čekati pogrešku i udarati po njima, a vratar ima veću odgovornost i veći pritisak od igrača", poručio je.

Vatreni su, inače, uoči SP-a prošli edukaciju o reanimaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da takve situacije nikada nećemo doživjeti, ali svi moramo znati reagirati u njima. Pažljivo smo slušali predavanje i na vježbama ćemo sigurno svi sve odraditi po propisu, no u stvarnom životu to se sve odvija drugačije te moramo biti spremni".

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo