Hrvatska je favorit / Kaleb za Vijesti.hr: 'I mene je iznenadilo Sliškovićevo izostavljanje'

Image
Foto: PIXSELL

"Mi imamo kvalitetu, igrači se ne trebaju uplašiti", poručuje Nikša Kaleb uoči Islanda

11.1.2019.
13:25
PIXSELL
VOYO logo

Malo je vremena ostalo do Islanda. Hrvatska u kockastom Munchenu otvara Svjetsko prvenstvo sa starim znancima, ali i nepoznatom situacijom oko pozicije lijevog vanjskog koju će u prvom krugu uz kapetana Duvnjaka pokrivati i Bičanić, koji je kasnije od svih uskočio u vlak i izbacio iz njega, barem zasad, Sliškovića i Jaganjca

"Iskreno, i meni je bilo iznenađenje što je otpisao Sliškovića ako je zdrav. Govorim kao gledatelj jer nemam informacije je li ozlijeđen ili postoji taktički dio da ga se sačuva za drugi krug, pa da ga protivnici manje skeniraju i da bude osvježenje jer nam se događalo da kasnije u turniru padamo sa snagom. Za Jaganjca mi je razumljivo zbog godina i iskustva, bit će prilike za njega, a važno mu je samo da bude u krugu reprezentacije", svoje je viđenje Červarove odluke dao Nikša Kaleb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što onda možemo očekivati od napada s Duvnjakom i Cindrićem?

"U tom slučaju imamo visokog i niskog igrača, pitanje je protiv kakvih ćemo obrana igrati. Sa zdravim Duletom i izmjenom mjesta on može dolaziti u priliku za šut, koristiti svoju visinu i sportsko-intelektualne sposobnosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što ćemo s obranom?

"Svi se pouzdaju u napad, a tu dolazimo opet do priče u mlađim kategorijama kada treneri gledaju kako zabiti što više golova i pobijediti. Tu akceleranti, ona djeca koja se brže razvijaju od vršnjaka, sami pobjeđuju, ali kada dođu u seniorski uzrast, vidi se koliko je rada u obrani preskočeno, a to se odnosi i na ovu reprezentaciju koja je mlada."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taman smo htjeli spomenuti jedno ime u tom kontekstu, Nikša kao da nam je pročitao misli o svom nasljedniku i sam nastavio.

"Izuzetno mi je drago da se David Mandić tako bori i da ima u sebi tu crtu da povuče ostale. Može igrati u obrani, ne nedostaje mu visine, ruku, snage i motivacije i ako će se pojaviti još dvojica takvih, definitivno se neće ponoviti izdanje protiv Crne Gore i Italije kada su se svi čuvali od ozljeda kako bi izbjegli ozljede. Mi se, primjerice, prije Atene sedam dana uoči puta nismo ni gledali na treninzima, a kamoli dodirivali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može li nam onda Island biti prijetnja? Statistika kaže da dominiramo, deset utakmica - osam pobjeda.

"Kakav bih ja to bio prijatelj i navijač da ne vjerujem, taman da ih "nakantamo" i jedan razlike. Mi imamo kvalitetu, igrači se ne trebaju uplašiti i pruže li ono što mogu, vjerujem da pobjeđujemo Island."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kojemu će nedostajati kapetan i najbolji strijelac Sigurdsson

"Nedostajat će im u svakom pogledu, u obrani, napadu, za sedmerce, motivaciji... Međutim, kako danas svaka riječ brzo dospije u medije i dođe do naših igrača, koji će ovo pročitati, to ne znači da se zbog Sigurdssonova neigranja mogu opustiti i milimetar. Udri, brajo, u kost i nek' ih iznose van", u svom je stilu završio Kina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Propustili ste utakmicu? Sve snimke utakmica možete besplatno pogledati u RTLplay digitalnoj videoteci.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo