Prvi britanski pobjednik /

Kakva senzacija: Britanac došao do pobjede u slalomu, odličan rezultat Zubčića

Image
Foto: AP Images

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić završio je deseti na slalomskoj utrci u Kitzbuehelu i osigurao treći najbolji slalomski rezultat u karijeri.

22.1.2022.
17:03
AP Images
VOYO logo

Dave Ryding postao je prvi Britanac koji je slavio na utrci Svjetskog kupa u skijanju. Ryding je do pobjede došao u Kitzbuehelu, a nevjerojatna druga vožnja dovela ga je u poziciju za pobjedu.

Ryding je do pobjede stigao nakon odustajanja drugoplasiranog iz prve vožnje Clementa Noela, a ista sudbina zadesila je i prvoplasiranog Alexa Vinatzera. Na drugom mjestu završio je Lucas Braathen. Norvežanin je prošli vikend također došao do prve pobjede u karijeri nakon nevjerojatne druge vožnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na trećem mjestu završio je Norvežanin Henrik Kristoffersen, koji čitavu sezonu ima veoma oscilirajuće rezultate. Najbolji primjer toga je današnja utrka. Kristoffersen je u prvoj vožnji završio tek kao 24., ali je s najboljim vremenom druge vožnje došao do 67. postolja u karijeri. 

Fantastičan Zubčić

Najbolji hrvatski skijaš, Filip Zubčić, došao je do novog rezultata u prvih 10. Filip je sa sedmim vremenom druge vožnje popravio rezultat iz prve vožnje gdje je bio tek 19. nakon velike pogreške. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samuel Kolega drugi je Hrvat koji je danas vozio slalom. Nažalost, imao je slabiju drugu vožnju, ali je nakon brojnih odustajanja i grešaka drugih vozača stigao do 19. mjesta s 3.88 sekundi zaostatka za Rydingom.

Lucas Braathen s jednom pobjedom i jednim drugim mjestom sada predvodi poredak slalomaša u borbi za mali kristalni globus s 235 bodova. Njegov sunarodnjak, Sebastian Foss-Solevaag je na drugom mjestu s 180 bodova.

Filip Zubčić je na 11. mjestu u poretku slalomaša sa 117 bodova, dok je u ukupnom poretku na 13. mjestu s 240 bodova. Vodeći je nevjerojatni Marco Odermatt s 1120 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo