KAKO JE KLOPP DOŠAO DO SALAHA I ŠTO JE REKAO KADA GA JE VIDIO PRVI PUT: / 'Je*ote, ovaj mali je odličan!'

Image

"Dvojio sam samo dok sam ga gledao preko ekrana, kad sam ga konačno upoznao, izgledao mi je spreman za povratak u Premier ligu", rekao je Klopp

25.4.2018.
13:31
VOYO logo

ZA STEVENA GERRARDA NEMA NI TRUNKA SUMNJE: ‘Mohamed Salah je najbolji igrač svijeta’

Image
ZA STEVENA GERRARDA NEMA NI TRUNKA SUMNJE: /

'Mohamed Salah je najbolji igrač svijeta'

Image
ZA STEVENA GERRARDA NEMA NI TRUNKA SUMNJE: /

'Mohamed Salah je najbolji igrač svijeta'

Vjerojatno najraspoloženiji nogometaš svijeta u ovom trenutku je Mohamed Salah. Egipćanin igra u formi života u dresu Liverpoola, pod vodstvom Jürgena Kloppa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Salah je na Anfield stigao prošle godine iz Rome za 42 milijuna eura, ali njemački strateg uočio ga je davno prije. Bilo je to također 2013. godine na prijateljskoj utakmici njegova tadašnjeg kluba Borussije Dortmund i Basela, a novinari su ga upitali kako je reagirao kada je prvi put vidio brzonogog Egipćanina:

"Što bih drugo i mogao reći nego – u jebote, ovaj mali je odličan!", prenosi Mirror.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovaj će se nazabijati'

Chelsea je pretekao Kloppa i doveo ga u svoje redove 2014. godine. Potom je Mo otišao u Romu, a Liverpool je za njim poslao svoju skautsku službu koja je devet mjeseci pratila 25-godišnjaka. Na koncu je Paul Goldrick, skaut Liverpoola u Italiji, poslao je poruku u Englesku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj će se nazabijati za Liverpool, vjerujte nam!"

I nisu se prevarili - s 43 gola na kontu Salah je jedan od najboljih igrača svijeta, a ne samo Liverpoola ili Engleske. Ukoliko dođe do prodaje sjajnog Egipćanina, u Liverpoolu se nadaju kako će dobiti barem četiri puta veći iznos nego što su dali za njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio im je premršav

Gledajući snimke mladog Egipćanina, Klopp je bio zabrinut zbog njegove mršavosti:

"Brzina, brzina, brzina… To je sve što primijetite kad gledate njegove snimke. Ali pogledali smo na desetke njegovih utakmica na kojima smo pratili samo njegovu izdržljivost, otpornost na sitne traume pri duelima i takve stvari,“ priznaje Klopp. Ali dvojio sam samo dok sam ga gledao preko ekrana, kad sam ga konačno upoznao, izgledao mi je spreman za povratak u Premier ligu", rekao je Klopp pa dodao kako je ipak popustio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno, skautska služba je najzaslužnija što smo ga doveli jer nam nisu izlazili iz ušiju s njim. Salah ovo, Salah ono, spreman je 100 posto… Na kraju sam rekao, dovraga sve, uzmite ga",

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo