KAKO DO EURA: / Ovo je sve što trebate znati pred posljednji dan kvalifikacija!

Image

U utorak je na rasporedu posljednjih devet utakmica kvalifikacija za Euro 2016., a u igri je puno toga pa su i kombinacije brojne.

13.10.2015.
14:56
VOYO logo

Sigurni putnici u dodatne kvalifikacije su Ukrajina, Irska, Slovenija, Švedska i Danska. Mađarska je okončala kvalifikacije i trenutno je najbolja trećeplasirana reprezentacija, ima 15 bodova. Može ju preskočiti samo Turska, i to ako Turci u utorak svladaju Island i ako Kazahstan dobije Latviju. Onda će Turska imati 16 bodova i ići će direktno na EP, a Mađarska će u dodatne kvalifikacije.

Tri reprezentacije iz skupine B

U Skupini H Hrvatska će otići izravno na EP ako pobijedi Maltu, a Italija osvoji barem bod protiv Norveške. Ako Norveška bude slavila u Rimu, onda nas čekaju dodatne kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Skupina B tri momčadi bore se za treće mjesto i dodatne kvalifikacije, Bosna i Hercegovina, Izrael i Cipar. U posljednjom kolu sastaju se Belgija - Izrael, te Cipar - BiH. Ako BiH pobijedi sigurno je treća. Izrael može biti treći ako svlada Belgiju, a BiH izgubi ili remizira protiv Cipra. Dok Cipar može biti treći ako pobijedi BiH, a Izrael izgubi ili remizira protiv Belgije.

Tko će biti nositelj

I Nizozemska ima izglede da izbori dodatne kvalifikacije, ali samo ako pobijedi Češku, a Turska izgubi od Islanda. Ukoliko, uz Ukrajinu i Dansku, u dodatne kvalifikacije odu Hrvatska, te Bosna i Hercegovina, onda bi te četiri reprentacije trebale biti nositelji u ždrijebu dodatnih kvalifikacija prema trenutnom Uefinom koeficjentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb dodatnih kvalifikacija za Euro 2016. bit će održan 18. listopada u 11.15 sati u Nyonu. Prve utakmice dodatnih kvalifikacija igrat će se između 12. i 14. studenoga, a uzvrati između 15. i 17. studenoga.

Trenutni poredak reprezentacija koje bi mogle igrati u dodatnim kvalifikacijama prema Uefinom koeficjentu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9. Ukrajina 14. HRVATSKA 15. Bosna i Hercegovina 17. Danska 20. Švedska 21. Irska 22. Mađarska 24. Norveška 25. Turska 27. Izrael 29. Slovenija 45. Cipar

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo