PRVA POBJEDA NA SP-u /

Južna Koreja pregazila Grčku

Image
Foto: Pixsell

Pogotke za Koreju postigli su Lee Jung-soo (7) i Park Ji-sung (52). To je Grcima četvrti uzastopni poraz i još čekaju pogodak prvijenac na SP-ima.

12.6.2010.
13:32
Pixsell
VOYO logo

U današnjem susretu 1. kola skupine B na SP u Južnoj Africi odigranoj u Port Elizabethu nogometaši Južne Koreje pobijedili su Grčku 2-0 (1-0). Pogotke za Koreju postigli su Lee Jung-soo (7) i Park Ji-sung (52).

Iako je utakmica počela dobrom prigodom za Grčku, kada je u 3. minuti, nakon kornera Torosidis pucao pored gola, ostatak utakmice pripao je Koreancima. Oni su zahvaljujući pogreškama grčke obrane postigli oba gola, a nakon toga su pametno kontrolirali igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koreanci su već u 7. minuti kaznili grčku neopreznost u obrani. Prekidi koji su najjače oružje Grka, ovaj puta su bili sretni za Koreju. Nakon kornera Lee Jung-soo je potpuno neometan zabio za vodstvo 1-0.

Koreja je mogla povećati vodstvo u 28. minuti kada je Chu-Young Park sam izbio pred grčkog vratara Tzorvasa, kojeg je lopta pogodila u nogu i odbila se preko gola. Nakon toga više nije bilo ozbiljnijih prigoda u prvom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 52. minuti Koreja je iskoristila još jednu pogrešku grčke obrane. Vyntra se je na 30-tak metara od svog gola poigravao sa loptom, koju mu je oduzeo Park Ji-sung, veznjak Manchester Uniteda, te je zabio za 2-0.

Preda kraj susreta Koreja je imal još dvije prigode, ali su se Grci uspjeli spasiti od većeg poniženja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo