iznad svih očekivanja / Jurčević: 'Kad sam bio u stožeru, vidjelo se da ova generacija ima potencijala, ali nisam očekivao finale'

'Mi spadamo u 10, 15 reprezentacija na svijetu, ali ovakav uspjeh nisam očekivao', rekao je Jurčević

16.7.2018.
13:33
VOYO logo

U našoj specijalnoj emisiji u kojoj pratimo doček Vatrenih na Trgu po povratku sa SP-a iz Rusije u studiju nam se pridružio bivši reprezentativac i bivši član stručnog stožera Nikola Jurčević.

"Teško je reći nešto pametno. Svi smo još pod dojmom jučerašnje utakmice i cijelog mjeseca. Bila je to nogometna bajka, bili smo i na korak do zlata, mislim da smo svi svjesni da smo odigrali odličnu utakmicu, nijanse su nas dijelile od naslova prvaka svijeta."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi od Vatrenih su stasali upravo za vrijeme Jurčevićeve ere u stožeru.

"Kad sam ja bio u stručnom stožeru, nama je uvijek falila neka sitnica. Reprezentacija je i tada bila moćna, odigrali smo neke sjajne turnire, ali uvijek smo nekako pokleknuli u odlučujućim trenucima. Sjetimo se jedanaesteraca protiv Turske, a tu je i ona odlučujuća utakmica sa Španjolskom u grupi koju smo izgubili. Eto, srećom, ova reprezentacija je tek sada, s izbornikom Dalićem došla na svoje, spojila se kvaliteta s njihovim entuzijazmom i neka je tako!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale ipak, kaže Jurčević, nije očekivao.

"Teško je bilo očekivati da ćemo baš doći do finale. Znate nogometnu kartu svijeta, tu su jedan Brazil, Argentina, Njemačka, pa i neke velike ekipe koje se nisu plasirale poput Nizozemske i Italije. Mi spadamo u 10, 15 reprezentacija na svijetu, ali ovakav uspjeh nisam očekivao!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doček Vatrenih na Trgu bana Jelačića pratite uživo OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo