VATERPOLSKA EUROLIGA / Jugu treće mjesto

Image

U utakmici koju nitko nije htio istakao se mladi vratar Dubrovčana Mirko Nižić sa 11 obrana.

23.5.2009.
18:28
VOYO logo

Vaterpolisti Juga osvojili su pobjedom nad Mladosti 14:13 treće mjesto u ovogodišnjem natjecaju Eurolige. Premda to znači i formalno naziv treće najbolje vaterpolske momčadi svijeta taj naslov nije zadovoljio Dubrovčane, kao što se ni vaterpolisti Mladosti nisu previše trsili da pobjede u utakmici "gubitnika".

Naime, umjesto hrvatskog finala koje smo svi priželjkivali naša dvije najbolje vaterpolske momčadi sastale su se u utakmici za "utješno" treće mjesto koje nije moglo dovoljno motivirati ni jednu ni drugu ekipu jer su igrači mislima bili na subotnjem dvoboju ovih momčadi u Gružu (30. svibnja) koji bi mogao odlučiti o naslovu ovogodišnjeg prvaka Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to revijalna utakmica, obrane nisu išle "stopostotno", pa otud i čak 17 zgoditaka. Trener Juga Elvis Fatović je u ovoj utakmici dao priliku drugom vrataru Mirku Nižiću i on je bio najbolji pojedinac susreta. Tri minute prije kraja je obranio peterac Frani Karaću i dokraja obranio još dvije stopostotne prilike, a obranio je ukupno 11 lopti. Mladost na samom kraju nije imala ni sreće jer je u zadnjoj sekundi Damir Burić pogodio vratnicu.

U tijeku je utakmica za naslov prvaka u kojem igraju talijanski Pro Recco i crnogorski Primorac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo