najveća modernizacija / Jubilarni automobil sišao s trake u Škodinoj tvornici

Image

Jubilarni automobil, Superb Combi u Candy-bijeloj boji sišao je s trake u Škodinoj tvornici Kvasiny u nazočnosti predstavnika Uprave tvrtke

28.1.2016.
16:00
VOYO logo

Novi predsjednik Uprave Škode Bernhard Maier iskoristio je priliku da po prvi put razgleda Škodinu proizvodnu lokaciju u istočnoj Češkoj.

Tvornica Kvasiny trenutno doživljava najveću modernizaciju i proširenje u svojoj povijesti. U tu svrhu Škoda investira oko sedam milijarda kruna u tu lokaciju na istoku Češke. Sljedećih godina će se proizvodni kapacitet tvornice godišnje povećavati sve do 280.000 vozila. Za to ćemo otvoriti 1.300 novih radnih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U okviru posjeta u Kvasinyju je u pogon puštena i nova pilot-hala. U njoj je svoj rad odmah započelo 50 radnika. Njihov tim će oko tri godine prije početka proizvodnje jednog modela dobivati  prve tehničke informacije o budućem proizvodnom procesu, koji se zatim opsežno analiziraju. Tako se eventualni potencijali za optimizaciju mogu rano uključiti u serijsku proizvodnju te tako osigurati odvijanje proizvodnje novih modela.

Kvasiny je jedna od tri proizvodne lokacije Škoda u Češkoj. Pored Yetija tu trenutno s trake silaze modeli Superb i Superb Combi. Ubuduće će tamo važnu ulogu igrati i proizvodnja SUV-modela. 2015. godine je u Kvasinyju proizvedeno oko 150.000 vozila. Trenutno je tamo zaposleno 4.500 radnika. To tvornicu čini jednim od najvećih industrijskih poslodavaca u regiji Hradec Králové. 1895. godine je u Mladá Boleslavi položen kamen temeljac za priču o uspjehu Škode. 52 godine kasnije, 1947. godine, u pogon je puštena tvornica Kvasiny kao druga po važnosti proizvodna lokacija u tadašnjoj Čehoslovačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo