PRETUŽNO

JOVIĆ ZAPLAKAO DOK JE DAVAO IZJAVU O SARAČEVIĆU: ‘Bio mi je prijatelj, kum i više od toga’

Tužna vijest teško je pogodila njegove prijatelje i nekadašnje suigrače

Legenda hrvatskog rukometa i trener Podravka Vegete Zlatko Saračević (59) umro je u bolnici u Koprivnici nakon što mu je pozlilo poslije utakmice protiv Lokomotive.

KALEB U DVIJE RIJEČI OPISAO SARAČEVIĆA I PROGOVORIO O NJIHOVU ODNOSU: ‘Ovo su neki detalji koji nas vežu privatno’

Ova vijest pogodila teško je pogodila njegove bivše suigrače kolege i prijatelje. Jedan od tih je i njegov vjenčani kum Božidar Jović. Nekadašnji reprezentativni pivot i jedan od ključnih ljudi PPD Zagreba zaplakao je tijekom davanja izjave o svom prijatelju.

“Imao je dobru osobinu, nije miješao posao i privatnost. On je u klubu bio trener, znali smo razgovarati o nekim situacijama, međutim kad bismo izašli iz kluba i družili se obiteljski, nikad nismo spominjali sport i rukomet. Uvijek smo o lijepim stvarima pričali. Susjedi, vrata do vrata, bio mi je prijatelj, kum i više od toga”, rekao je uplakani Jović za Novu TV. 

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELLFoto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Saračević je rođen 5. srpnja 1961 u Banja Luci, a s jugoslavenskom reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom pvenstvu u Švicarskoj 1986. i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988.

U dresu hrvatske reprezentacije bio je olimpijski pobjednik iz Atlante 1996., svjetski doprvak sa SP-a na Islandu 1995., osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994. i zlata na Mediteranskim igrama 1993. u Languedoc-Roussillonu.

Kao član hrvatske reprezentacije 1996. godine dobitnik je Državne nagrade za šport “Franjo Bučar”.

Tijekom trenerske karijere vodio je Zamet, Nyíregyhazi, Čelik, Dubrovnik, PPD Zagreb, te Podravka Vegetu.

Povratak na Net.hr