INTER I CSKA U ČETVRTFINALU LP / Jose Mourinho rastužio Stamford Bridge

Image
Foto: PIXSELL

Nikad moćnije Inter nije izgledao negoli u utorak navečer kada je pogotkom Eto'oa svladao 1:0 Chelsea u Londonu. Rusi su pak iznenadili u Španjolskoj i pobijedili Sevillu 2:1.

16.3.2010.
21:53
PIXSELL
VOYO logo

Inter i CSKA pridružili su se u utorak navečer u četvrtfinalu nogemetne Lige prvaka Arsenalu, Manchester Unitedu, Bayernu i Lyonu.

Nogometaši milanskog Intera put među osam najboljih momčadi Europe izborili su nakon 1:0 pobjede nad Chelseajem i u uzvratnom susretu u Londonu. Pobjednički pogodak postigao je Samuel Eto'o u 79. minuti. U prvom dvoboju u Milanu slavio je Inter s 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki Jose Mourinho pobjednički je došao i otišao sa Stamford Bridgea, a njegov Inter već odavno nije izgledao tako dobro u Europi. Taktički sjajno posložena igra Talijana oduzela je moć Chelseu, koji je pred svojim gledateljima izgledao više nego nemoćno.

Mourinho je sve iznenadio postavivši i trećeg napadača Makedonca Pandeva, a stoperski par Lucio-Samuel nije naporavio niti jednu pogrešku. Englezi nisu stvorili nijednu pravu priliku, a Inter je najbolju propustio u 68. minuti kada je Argentinac Milito izbio sam ispred trećeg vratara Chelsea Turbulla i promašio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je trener Chelsea Ancelotti uveo Kaloua i sve karte bacio u napad, u 79. minuti je Sneijder dugom loptom pronašao Etooa, a Kamerunac ne griješi i odvodi Inter u četvrtfinale.

Najbolji igrač Chelsea Didier Drogba dobio je u 84. minuti nezasluženi crveni karton od slabog njemačkog suca Starka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrtfinale je izborio i CSKA zahvaljujući 2:1 pobjedi na gostovanju protiv Seville na stadionu Sanchez Pizjuan. U prvoj utakmici bilo je 1:1.

Gosti su poveli preko Čeha Tomaša Necida u 39. minuti koji se prethodno sjajno oslobodio srpskog braniča Dragutinovića, na 1-1 poravnao je Diego Perotti samo dvije minute kasnije čime je bio izjednačen rezultat iz prvog dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedu i prolazak svojoj momčadi osigurao je Keisuke Honda u 55. minuti iz slobodnog udarca i to zahvaljujući velikoj pogreški vratara domaćih Andersa Palopa.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo