JOŠ JEDAN GRAND SLAM ZAVRŠIO U HRVATSKIM RUKAMA: / Dodig i Chan obranili naslov na Roland Garrosu i upisali se u povijest

Image
Foto: Profimedia

Za Međugorca je ovo treći trijumf na pariškom turniru jer prije četiri godine slavio je s Marcelom Melom u konkurenciji muških parova

7.6.2019.
14:39
Profimedia
VOYO logo

Za nas Hrvate to je bilo sasvim opušteno finale. Jer, baš kao i lani, znali smo da imamo Grand Slam pobjednika i prije početka. I, opet kao i prošle godine, naslov je završio u rukama Ivana Dodiga i njegove partnerice Latishe Chan. Mate Pavić i Gabriela Dabrowski morat će sljedeće godine po treću sreću u Parizu u kojemu im, još, nije suđeno.

Treći naslov u Parizu

Prije 12 mjeseci bili su bliže nego u novom pokušaju jer ovo je finale riješeno u dva seta. U prvom Splićanin i Kanađanka ostali su na jednom gemu, dok su u drugom bili kudikamo kompetitivniji, vodili i s 4:1, ali u tie-breaku Dodig i Chan iskoristili su drugu meč-loptu. Cijeli je dvoboj odigran po izrazito jakom vjetru kojemu su se bolje prilagodili, vidi se iz rezultata, branitelji naslova koji na putu do naslova nisu ispustili ni set! Štoviše, postali su prvi par u Open eri koji je obranio naslov u Roland Garrosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Međugorca je ovo treći trijumf na pariškom turniru jer prije četiri godine slavio je s Marcelom Melom u konkurenciji muških parova, a godinu kasnije izgubio je prvo finale u ovoj konkurenciji s Indijskom Mirzom.

Šteta što u Parizu nema još jedne kategorije da se okuša i u njoj kad mu tako dobro ide...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roland Garros, mješoviti parovi, finale:

Chan/Dodig (Tajvan/Hrvatska) - Dabrowski/Pavić (Kanada/Hrvatska) 6:1, 7:6 (5)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo