NAŠ OBRAZ JE ČIST / Jesu li Španjolci pustili utakmicu Hrvatskoj?

Image
Foto: PIXSELL

'Moram čestitati dečkima na fer i korektnoj igri. Ja sam ponosan na njih', izjavio je Slavko Goluža s dosta ljutnje u glasu zbog kalkulacija koje su se pojavile u javnosti kako bi put do borbe za medalju bio lakši u slučaju poraza od Španjolske i zauzimanja drugog mjesta u skupini.

20.1.2013.
9:56
PIXSELL
VOYO logo

Čini se da su taj lakši put izabrali domaćini svjetske rukometne smotre, pogotovo ako se pogledaju komentari španjolski medija nakon utakmice. Većina njih je zadovoljna porazom, odnosno činjenicom da će Španjolci na putu do medalje izbjeći moćnu Francusku.

Španjolski vratar Arpad Šterbik, međutim, tvrdi kako nikakvih kalkulacija s njihove strane nije bilo, no ostaje činjenica da su Španjolci katastrofalno odigrali samu završnicu, i to nakon što su imali igrača više na terenu (isključenje Drage Vukovića).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponajbolji pojedinac u hrvatskoj pobjedi Mirko Alilović bio je vrlo jasan po spornom pitanju kalkuliranja istaknuvši kako je to "španjolska sramota ako su pustili utakmicu".

Izbornik Slavko Golužanakon 27:25 (15:13) pobjede protiv Španjolske, kojom je hrvatska reprezentacija osvojila prvo mjesto u skupini sa stopostotnim učinkom više je puta ponovio kako je iznimno ponosan na svoje igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram čestitati dečkima na fer i korektnoj igri. Ja sam ponosan na njih", izjavio je Goluža s dosta ljutnje u glasu zbog kalkulacija koje su se pojavile u javnosti kako bi put do borbe za medalju bio lakši u slučaju poraza od Španjolske i zauzimanja drugog mjesta u skupini.

Štrlek slomio prst, izgubljen do kraja prvenstva

"Malo sam ljut zbog ozljeda dvojice igrača, pogotovo Manuela Štrleka koji će zbog ozljede prsta vjerojatno morati propustiti ostatak prvenstva", dodao je hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O suparniku u osmini finala, reprezentaciji Bjelorusije Goluža je kazao:

"Svakog protivnika treba respektirati, ali s ovakvim pristupom svojih igrača ja se nikoga ne bojim".
S razmišljanjima izbornika slaže se i Drago Vuković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi uvijek idemo na pobjedu, tako je bilo i ovaj put. Zato možemo mirno spavati".

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo