VELIKA NOĆ HRVATSKOG NAPADAČA / Jelavić srušio Aston Villu

Image

Englezi su slavili 2-1, a pogodak koji je Rapid odveo u Europsku ligu postigao je Nikica u 76. minuti. U prvom susretu Rapid je slavio 1-0.

27.8.2009.
21:38
VOYO logo

Hrvatski napadač Nikica Jelavić junak je velikog uspjeha bečkog Rapida koji se preko uglednog engleskog prvoligaša Aston Ville plasirao u natjecanje po skupinama Europske lige. Jelavić je pogotkom u 76. minuti uzvratnog dvoboja na Villa Parku u Birminghamu smanjio na konačnih 2-1 za Aston Villu i donio prolaz Rapidu zbog 1-0 pobjede u prvoj utakmici prije tjedan dana u Beču kada je Jelavić također bio strijelac.

Jelavić je igrao za Rapid do 87. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Jurić odigrao je samo prvih 14 minuta uzvratnog dvoboja 4. pretkola Europske lige za Genou protiv Odensea u Danskoj nakon čega je bio zamijenjen zbog jakog udarca u glavu kojega je zadobio u sudaru s Djembom Djembom.

Dvoboj u Odenseu završio je bez pobjednika 1-1, što je Genoi bilo dovoljno za prolaz zbog pobjede 3-1 u prvoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gordon Schildenfeld odigrao je svih 90 minuta u obrani Sturma koji je u uzvratnoj utakmici 4. pretkola Europske lige kao gost u Harkivu svladao ukrajinski Metalist sa 1-0, te se plasirao u natjecanje po skupinama jer je prvi dvoboj u Grazu završio bez pobjednika, 1-1. Jedini pogodak na utakmici postigao je Beichler (32).

Manuel Pamić odigrao je svih 90 minuta za prašku Spartu koja je i u uzvratnom dvoboju na svom terenu svladala Maribor. U uzvratu u Pragu bilo je 1-0 za Spartu koja je u prvoj utakmici u mariboru slavila sa 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvoje Čale odigrao je svih 90 minuta za Trabzonspor kojemu niti pobjeda 1-0 na gostovanju u Toulouseu nije bila dovoljna za prolaz, jer je u prvoj utakmici u Trabzonu bilo 3-1 za francusku momčad. Drago Gabrić nije imao pravo nastupa za Trabzonspor jer je u 3. pretkolu ovog natjecanja igrao za Hajduk protiv Žiline.

Mladen Petrić nije nastupio za Hamburger SV u uzvratu protiv Guingampa nakon što je u prvoj utakmici na gostovanju postigao tri pogotka u visokoj pobjedi 5-1. I bez Petrića HSV je pobijedio i u uzvratu sa 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatan pothvat napravila je momčad Dinama iz Bukurešta koja je boljim izvođenjem 11-eraca izbacila Slovan iz Libereca usprkos porazu od 0-3 u prvoj utakmici na domaćem terenu. Utakmica u Bukureštu registrirana je rezultatom 3-0 za Slovan zbog navijačkih nereda zbog kojih je uslijedio prekid u 88. minuti kod vodstva Slovana od 2-0. No, u uzvratu je Dinamo golovima Andreija Cristee (4) i Niculaea (58, 82) izborio produžetke, a potom i 11-erce nakon kojih je prošao dalje. U neslavnom nastupu Slovana sudjelovala su i trojica hrvatskih igrača, Lovre Vulin je odigrao svih 120 minuta, te je čak i uspješno izveo 11-erac, Josip Čorić je zamijenjen u 88. minuti, a Andrej Kerić u 74. minuti.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo