ČETVRTFINALE HRVATSKOG NOGOMETNOG KUPA / Jedanaestercii odlučili polufinaliste

Image

Hajduk je tek u sedmoj seriji penala došao do pobjede u Koprivnici nad Slavenom, a Škorić i Burcsa obranama odveli Zagreb i Cibaliju među četiri.

26.11.2008.
20:13
VOYO logo

Tek su nakon jedanaesteraca Hajduk, Zagreb i Cibalija izborili polufinale Hrvatskog nogometnog kupa. Nakon 90 minuta rezultati uzvratnih utakmica bili su identični onima prvim.

Hajduk je u tri dana dva puta slavio u Koprivnici. "Majstori s mora" bili su bolji u prvom dijelu, Belupo u nastavku utakmice, no rezultat se nije mijenjao i ostao je identičan onome iz prve utakmice - 0:0. Uslijedili su penali, a tek u sedmoj seriji udaraca s bijele točke Purić je za domaće promašio i Hajduk je mogao slaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb je iz Rijeke došao s obećavajućih 2:2, no u 71. minuti gosti su vodili 2:1. Ipak, Vugrinec je pet minuta kasnije pogodio za penale. U lutriji s 11 metara s(p)retniji su bili "pjesnici", posebno prisebni  vratar Škorić koji je obranio udarac Landeke, a Novaković pogodio gredu. U konačnici Zagreb je slavio 6:4.

Nakon 1:1 u Kostreni, očekivalo se da će se Cibalija u Vinkovcima lako obračunati s drugoligašem Pomorcem. No, tako nisu mislili i Kostrenjani. Nakon 90 minuta rezultat je bio identičan onom iz prve utakmice. Prigodom izvođenja jedanaesteraca vratar Cibalije Bursca prometnuo se u pravog junaka obranivši udarce Švrljugi i Bošnjaku. To je bilo dostatno za pobjedu Vinkovčana 5:3 i plasman u polufinale Kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo i Zagora uzvratnu utakmicu Kupa igraju 10. prosinca.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo