Hrvatska tinejdžerica ostvarila senzacionalan uspjeh

Mlada 17-godišnja hrvatska tenisačica Jana Fett plasirala se u finale juniorskog Grand Slam turnira Australian Opena.

24.1.2014.
10:09
VOYO logo

Fett je u polufinalu, nakon sat i 20 minuta igre, razbila domaću predstavnicu, 15-godišnju Kimberly Birrell 6:0, 6:4. Doduše, stvari su se nepotrebno zakomplicirale u drugom setu, u kojem je naša predstavnica imala 4:1 i servis.

Nakon što je propustila povesti 5:1, odnosno nakon što je po drugi put u susretu izgubila početni udarac, Fett je zaigrala nervoznije, dok je na drugoj strani Birrell igrala opuštenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australka je nakon smanjenja vodstva prvi put u meču zadržala svoj servis za dodatno smanjenje na 4:3, a potom je imala i break-lopte za potpuni povratak u drugi set.

Međutim Fett je ostala čvrsta u tom gemu, a potom i pri servisu za meč. Hrvatska će tako i drugu godinu zaredom u konkurenciji tenisačica imati svoju predstavnicu u finalu. Podsjetimo, prošle je godine naslov uzela Ana Konjuh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fett će u finalu igrati protiv Ruskinje, četvrte nositeljice turnira, Elizavete Kuličkove. Ona je 6:4, 7:5 bila bolja od Kineskinje Ziyue Sun.

Talijanke Roberta Vinci i Sara Errani obranile su naslov pobjednica, u konkurenciji parova, prvog Grand Slam turnira sezone Australian Opena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanke su u finalu čudesnim preokretom slavile protiv Ruskinja Ekaterine Makarove i Elene Vesnine 6:4, 3:6, 7:5. Ruskinje su nakon poravnanja na 1:1 u setovima povele 5:2 u trećem, te pritom imale dva servisa za osvajanje titule!

Međutim, Talijanke su napravile dva breaka i zadržale svoj servis za poravnanje na 5:5, a potom su uzele još dva gema za potpuni preokret. Treći je set ponudio čak sedam oduzetih servisa u 12 odigranih servis-gemova!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vinci i Errani su tako postale prvi par nakon sestara Venus i Serene Williams (2010. godine) koji je uspješno obranio naslov pobjednica.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo