KAKO ZABITI GOL

IZBORNIK PRIZNAO DA HRVATSKA NEMA IDEJU: ‘Kad bismo osvojili loptu nismo znali što s njom?!’

Nakon poraza protiv Njemačke u 5. kolu Svjetskog prvenstva, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić bio je miran, svjestan da je suparnik danas bio jednostavno bolji.

“Nijemci su nevjerojatno jaki, prije svega u obrani. Mi smo u obrani bili dobri, ali mogli smo igrati malo bolje u napadu. Kad bismo osvojili loptu, nismi znali što bi s njom, a i kad bi imali izrađenu akciju, golman je obranio”, sažeo je Babić poraz protiv Njemačke (21:28) neposredno nakon utakmice.

KAUBOJI POTONULI PROTIV NJEMAČKE: Hrvatska uvjerljivo poražena, protiv Egipta za četvrtfinale

‘Jedan od problema bio je njemački vratar’

“Imali smo priliku na -2, kad smo ih stisnuli defanzivno, ali nismo mogli dati gol. Danas je sigurno jedan do problema bio vratar njemačke reprezentacije”, istaknuo je Babić ulogu Wolffa.

Osvrnuo se izbornik i na ulogu Domagoja Duvnjaka, koji je igrao isturenog u obrani 5-1, dok je u napadu manje sudjelovao.

“Rekao sam, ne znam ni sam koliko već puta da Duvnjaka muči koljeno. Dajte me, molim vas, i sutra opet pitajte zašto ne igra u napadu”, kazao je Babić dodavši:

” Igrači ponekad naprave nešto po svome, što nije dogovoreno. Puno osciliramo, ali i to nije čudno jer imamo jako mladu momčad pa se tako  nešto i može očekivati”.

Drugo mjesto u skupini nije oneraspoložilo Babića.

“Mi smo napravili očekivano, naš cilj je bio biti prvi ili drugi, minimalni cilj. Turnir je u tijeku, ovdje je sve moguće, vidjet ćemo”, zaključio je Babić.

KAUBOJI PROTIV FARAONA: Evo tko su sljedeći suparnici hrvatskih rukometaša

‘Kad te ne ide u napadu…’

Na izbornika se nadovezao Zlatko Horvat. 

“Znamo gdje smo izgubili utakmicu, stiskali jesmo, ali kad te ne ide u napadu, onda se nemaš pravo ni nadati, kad ne iskoristiš svoje prilike. Nema žaljenja, moramo se dobro pripremiti za Egipat, za osminu finala”, kazao je Horvat dodavši:

“Bili smo mirni, čekali da nam se otvori, ali nismo mogli preokrenuti. Nijemci su igrali odličnu obranu, a vratar Wolff je bio sjajan.”

NJEMAČKA HOBOTNICA UNIŠTILA HRVATSKU: Ono što nije zaustavila obrana, pohvatao je vratar Wolff

Iskusan krilni igrač ocijenio je dosadašnje nastupe Kauboja.

“Hrvatskoj bih dao ocjenu a 3+, možemo još bolje”, zaključio je Horvat.

Povratak na Net.hr