Slavna Hrvatica zgrozena bezobraznim optuzbama iz Srbije: 'Ovo je zlonamjerno'

Asmir Kolasinc napravio je pravi medijski skandal. Srpski bacac kugle za domace medije istaknuo je kako mu je pobjeda na Hanzekovicevom memoriju oduzeta 'samo zato sto je Srbin'.

4.9.2014.
16:36

Naime, Kolasinac je na zagrebackim fontanama bacio kuglu preko 21 metar, sto je bilo dovoljno za prvo mjesto, ali je pritom prestupio. Suci su odlucili da njegov pokusaj ne vrijedi, a srpski atleticar javnim je istupom bacio ljagu na zagrebacki miting.

Direktorica Hanzekovicevog memorijala, Ivana Brkljacic, promptno je dogovorila Kolasincu. Njeno priopcenje donosimo u cijelosti.

"Neugodno sam iznenadena posljednjim medijskim istupima Asmira Kolasinca u kojima on tvrdi da mu je pobjeda u bacanju kugle na 64. Hanzekovicevom memorijalu u Zagrebu oduzeta 'samo zato sto je iz Srbije'.

Cinjenica je da je Asmir Kolasinac pokraj zagrebackih fontana, gdje je 1. rujna u sklopu naseg mitinga odrzano natjecanje najboljih svjetskih kuglasa, predstavljen kao veliko ime svjetskog bacanja kugle, da je imao podrsku gledatelja vecu od svih ostalih stranih natjecatelja te da je na kraju sa 20.32 zauzeo cetvrto mjesto.

Cinjenica je i da je u sestoj seriji njegova kugla doletjela blizu 21 metra, sto bi bio pobjednicki hitac natjecanja da Kolasinac pritom nije prestupio, odnosno dodirnuo rukom tlo ispred bacackog kruga. To je potvrdio i tehnicki delegat IAAF-a Can Korkmazoglu iz Turske, nakon sto je sa sucima vise puta pregledao televizijsku snimku, zbog cega se s proglasenjem pobjednika cekalo 10-ak minuta. U Kolasincevom slucaju su, dakle, striktno primijenjena atletska pravila i nikakve zle namjere u tome nije bilo, niti je moglo biti.

O tretmanu Asmira Kolasinca u Zagrebu svjedoci i cinjenica da su troskovi boravka u placeni ne samo njemu, vec i njegovom treneru, sto je privilegij koji imaju samo najvece zvijezde naseg mitinga.

Na kraju, podsjecam da je atletika najrasprostranjeniji svjetski sport, kojem su strane bilo kakve podjele po nacionalnoj, rasnoj ili vjerskoj pripadnosti, na sto su svi atleticari vrlo ponosni. Tim vise nas iznenaduje i rastuzuje ovaj zlonamjeran javni istup inace vrsnog atleticara Asmira Kolasinca jer je bacena sjena na natjecanje koje je privuklo veliku pozornost u atletskim krugovima i koje je bilo velika promocija bacanja kugle i atletike uopce (prijenos i snimka isli su u 120 zemalja).

Kao bivsa bacacica mogu razumjeti razocarenje Asmira Kolasinca jer znam koliko su frustrirajuci prijestupi nakon dalekih i rekordnih hitaca, no ne mogu ni razumjeti ni opravdati ovakve zlonamjerne i stetne konstrukcije.

Na ove teske optuzbe Asmira Kolasinca sluzbeno ce reagirati i Hrvatski atletski savez", naglasila je Brkljacic.

Možda će te zanimati

TARAPANA /

Sudac se šokirao kad je vidio zadnji udarac raspojasanog Hrgovića: 'Aaaaa... To je to stari, dosta je, dosta'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali