BEZ POBJEDNIKA NA SAN SIRU / Inter i Manchester podijelili bodove

Image

Inter i Manchester United odigrali su bez pobjednika u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na San Siru.

25.2.2009.
6:49
VOYO logo

Bez golova odigrale su dvije vodeće momčadi talijanskog odnosno engleskog prvenstva, Inter i Manchester United, prvi dvoboj osmine finala Lige prvaka na San Siru.

Najbolji igrač utakmice bio je Interov golman Julio Cezar. Brazilac je fenomenalno branio i skidao zicere igračima Manchestera. Talijani su bili totalno nadigrani u prvih 45 minuta. Bolje su odigrali u drugom dijelu, kada su neutralizirali tehnički superiorniju igru Engleza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, pravih prilika svejedno je s talijanske strane bilo malo: najveću je imao Adriano kada je loše zahvatio jedno krasno prizemno ubacivanje s lijeve strane prebacivši gredu.

Inter je razočarao u svakom pogledu. Mourinhova prva violina, Zlatan Ibrahimović, ponovno je zatajio u jednoj velikoj utakmici. Ostaje i dalje živjeti s poraznom činjenicom da nikad u karijeri nije zabio gol u europskim kupovima nakon Božića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester United je na San Siru, osim pozitivnog rezultata i boljeg dojma, pokupio i rekorde. Dvadesetu su utakmicu zaredom u Ligi prvaka svjetski prvaci odigrali bez poraza, što nikad prije nikome nije pošlo za rukom.

Rekord je, i to europski, oborio golman mančesterske momčadi Edwin van der Sar. S neprimljenim je pogotkom u ovom dvoboju produžio seriju minuta bez primljenog gola na 1424. Tako je napokon pretekao Belgijca Danyja Verlindena, koji je na golu Club Bruggea 1990. godine nesavladan stajao 1390 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo