PRIJETNJAMA DO CILJA / I Renault prijeti povlačenjem iz Formule 1

Image

Renault se tako priključio Toyoti, Red Bullu, Toro Rossu i Ferrariju koji su zaprijetili povlačenjem ako se ne promijene pravila za 2010. godinu.

13.5.2009.
13:08
VOYO logo

PARIZ - Renault će napustiti Formulu 1 na kraju sezone ako se ne promijene pravila za 2010. i ako se ne ukine ograničenje proračuna, izjavio je u srijedu šef te momčadi Flavio Briatore.

 "Ako se odluke Svjetskog vijeća Međunarodne automobilske federacije (FIA) od 29. travnja ne promijene nemamo izbora nego se povući iz Formule na kraju 2009. godine", rekao je Briatore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Renault se tako priključio Toyoti, Red Bullu, Toro Rossu kao i Ferrariju koji je prijetnju o istupanju iznio u utorak.

FIA je najavila kako će momčadi imati veću tehničku slobodu ako prihvate proračun od 40 milijuna funti (59.35 milijuna dolara) za iduću godinu. U izjavi objavljenoj prošlog tjedna navedeno je da su iz novog proračuna izuzeti isplate vozačima, kazne FIA-e, troškovi za motore, dividende od profita od sudjelovanja u utrkama. One momčadi koje prihvate ovo proračunsko ograničenje smjet će koristiti pomični prednji dio i stražnja krila te će moći imati motore bez ograničenja broja okretaja, dok će one momčadi koje će ostati pri neograničenim proračunima ipak biti podvrgnute nekim ograničenjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo