SUMNJIVI UGOVOR / I Manchester City na udaru Fifa-e

Image

Svjetska nogometna federacija provjerava ugovor kluba sa 17-godišnjim Francuzom Jeremyjem Helanom, bivšim igračem Rennaisa.

8.9.2009.
11:48
VOYO logo

FIFA istražuje potpisivanje ugovora između engleskog prvoligaša Manchester Cityja i 17-godišnjeg francuskog braniča iz Rennesa. Naime, engleski je prvoligaš sa 17-godišnjim braničem Jeremyjem Helanom potpisao ugovor 2008. godine.

"FIFA se bavi slučajem statusa igrača u koji su upleteni Jeremy Helan, Stade Rennais FC i Manchester City", objavila je FIFA u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Helan je bio meta drugog engleskog prvoligaša Manchester Uniteda nakon što je iskazao kao kapetan u mladoj reprezentaciji do 16 godina, no kada su Red Devilsi izgubili interes za njega uskočio je Manchester City. Helan je potpisao predugovor s Rennesom dok je imao 13 godina, a francuski klub tvrdi da prema tom dokumentu mladi nogometaš treba potpisati i ugovor ako igra za mladu francusku reprezentaciju.

FIFA je prošli tjedan zabranila Chelsea potpisivanje ugovora s novim igračima do siječnja 2011 jer je engleski prvoligaš naveo Gaela Kakutua da raskine svoj ugovor s Lensom kako bi prešao u London.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo