NAVIJAČKI RAT U LYONU / Huligani iz zasjede napali engleske navijače

Image
Foto: Pixsell

Skupina od 50-tak huligana s fantomkama na glavi napala je pristaše Tottenhama u jednom baru u Lyonu. Trojica engleskih navijača su završila na Hitnoj, jedan od njih s ozljedama glave.

21.2.2013.
10:45
Pixsell
VOYO logo

Noć uoči uzvratne utakmice šesnaestine finala Europske lige između njihovog kluba i Lyona navijači Tottenhama napadnuti su u Francuskoj.

Image
Foto: Pixsell

Skupina od 50-tak domaćih huligana, koji su nosili fantomke na glavi, napala je pristaše londonskog kluba u pubu Smoking Dog u Lyonu. Prema izjavama svjedoka, napadači su razbili ulazna vrata te u unutrašnost objekta bacali željezne stolice, razne drvene predmete, čak i baklje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell

"Oko 22.20 sati bar je bio pun navijača Tottenhama koji su gledali Ligu prvaka. Ispred izloga puba, koji je napravljen od pojačanog stakla, odjednom se pojavila skupina od nekih 20-25 osoba. Sasuli su izlog raznim predmetima, nisu ni pokušavali ući unutra. Zatim se situacija smirila. No, huligani su se vratili s pojačanjem i opet je krenuo metež. Tri navijača Tottenhama su prebačena u bolnicu, a jedan je imao ozljede glave. Ne znam koliko su bile ozbiljne", izjavio je Dave Eales, vlasnik Smoking Dog puba.

Image
Foto: Pixsell

Napadači su navodno koristili nacističke pozdrave kao provokaciju, pa mnogi vjeruju da je zasjeda, osim običnog navijačkog razračunavanja, bila motivirana i antisemitizmom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo