IBRA NAS GURNUO JEDNU STEPENICU / Hrvatsku poraz bacio na 10. mjesto

Image
Foto: PIXSELL

Nakon što su prošlog tjedna izgubili prijateljski susret protiv Švedske, reprezentativci Hrvatske pali su za jedno mjesto te se nalaze na desetom mjestu najnovije FIFA-ine ljestvice.

7.3.2012.
11:52
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija je, nakon prošlotjednog poraza u prijateljskoj utakmici protiv Švedske od 3-1, na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici objavljenoj u srijedu pala za jedno mjesto i sada je 10., dok prvo mjesto i dalje drži Španjolska.

Svjetski prvaci Španjolci su nakon pobjede od 5-0 u prošlotjednom prijateljskom susretu protiv Venezuele zadržali vodeću poziciju na FIFA-inoj ljestvici. Druga je Nizozemska koja je zahvaljujući pobjedi nad Engleskom od 2-1 zamijenila mjesto s Njemačkom koja je pala na treće mjesto nakon poraza od 2-1 od Francuske. Na četvrtom mjestu je, kao i prošli mjesec, Urugvaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentina se uspjela popeti među prvih deset reprezentacija, a i Brazil je također popravio svoj plasman na FIFA-inoj ljestvici, dok je najveći napredak ovaj mjesec zabilježio mali Sao Tome i Principe koji je "skočio" za čak 53 mjesta.

Argentina, koja je prošli mjesec pala za tri mjesta i ispala iz "prvih deset", napredovala je tri mjesta nakon pobjede u prijateljskoj utakmici protiv Švicarske od 3-1 i sada je osma reprezentacija. Peterostruki svjetski prvak Brazil je napredovao sa sedmog mjesta, što mu je najniži plasman od 1993., na peto mjesto zahvaljujući pobjedi od 2-1 u prijateljskom ogledu protiv Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sao Tome i Principe je u napredovanju ipak nadmašio sve ostale reprezentacije skočivši za čak 53 mjesta na 115. poziciju nakon što je pobijedio Sierra Leone 2-1 u kvalifikacijama za Afrički kup nacija 2013.

Prvi protivnik Hrvatske na Euru 2012., Irska, je ovaj mjesec zabilježila napredak na FIFA-onoj ljestvici od jednog mjesta i sada je 19., a Italija je pala jedno mjesto i sada je ispred hrvatske reprezentacije na devetom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče zemalja u regiji, sve su nazadovale. Bosna i Hercegovina je tako pala dva mjesta i sada je 21., Srbija je pala za jedno mjesto i sada je 26., kao i Slovenija koja je pala na 28. poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo