EUROPSKOM PRVENSTVO U BEOGRADU / Hrvatska ostala bez polufinala: Mađari očitali lekciju Barakudama

Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Mađarima je to 12. uzastopni plasman u polufinale, dok je Hrvatska treći put uzastopce ostala bez borbe za medalje na europskoj smotri. Hrvatska je posljednju medalju na europskom prvenstvu osvojila prije šest godina kada je u Zagrebu osvojila zlato

19.1.2016.
21:45
Daniel Kasap/PIXSELL
VOYO logo

BEOGRAD - Hrvatska vaterpolska reprezentacija nije se uspjela plasirati u polufinale europskog prvenstva u Beogradu nakon što je u četvrtfinalnom ogledu izgubila od Mađarske 5-8 (1-2, 2-3, 1-1, 1-2).

Hrvatsku nakon poraza očekuje razigravanje za plasman od petog do osmog mjesta, dok će Mađari u polufinalu igrati protiv Crne Gore koja je u četvrtfinalu pobijedila Italiju 10-7.

U drugom polufinalnom ogledu sastat će se domaćin Srbija i Grčka. Grci su u četvrtfinalu sa 6-2 nadigrali Španjolce, a potom su Srbi lako sa 15-5 svladali Ruse. 

Mađarima je to 12. uzastopni plasman u polufinale, dok je Hrvatska treći put uzastopce ostala bez borbe za medalje na europskoj smotri. Hrvatska je posljednju medalju na europskom prvenstvu osvojila prije šest godina kada je u Zagrebu osvojila zlato. 

Mađarska je bolje otvorila utakmicu. Povela je 2-0 i do kraja susreta nije ispuštala prednost. Odabranici izbornika Ivice Tucka u dva su navrata uspjeli izjednačiti (2-2, 3-3), no to je bilo sve. 

Mađarsku su do pobjede predvodili Denes Andor Varga sa tri gola, dok su Norbert HosnyanszkyBalazs Harai zabili po dva gola. Sjajan je bio i mađarski vratar Viktor Nagy sa 12 obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U našim redovima najefikasniji je bio Ante Vukičević sa dva gola, dok su MaroJokovićAntonio PetkovićLuka Lončar zabili po jedan gol. Josip Pavić je imao šest obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo