Europa kup /

Hrvatska i Srbija u punim sastavima u još jednom vaterpolskom klasiku: 'Bit ćemo na vrhunskoj razini'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Sjajnu utakmicu u Osijeku najavio je i kapetan hrvatske vaterpolske reprezentacije Andro Bušlje

12.3.2019.
14:10
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Dvije ponajbolje vaterpolske reprezentacije na svijetu - Hrvatska i Srbija međusobnim će derbijem u Sisku zaključiti razigravanje po grupama ovosezonskog izdanja Europa kupa.

Izabranici Ivice Tucka u sisačkom će Gradskom bazenu igrati za ponos (jer su već osigurali prolazak na završni turnir Europa kupa) i pokušati se revanširati za poraz na penale koji su im Srbi priuštili u prosincu prošle godine nakon sjajne utakmice koja je završila 7:7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajnu utakmicu u Osijeku najavio je i kapetan hrvatske vaterpolske reprezentacije Andro Bušlje.

"Utakmica protiv Srbije nikada ne može biti kao tek 'jedan od susreta'. To je uvijek derbi vaterpola. Atmosfera u reprezentaciji je vrhunska i to se prenosi i na utakmicu. Posebno na jednu ovakvu kakva je protiv Srbije. Svatko želi dati svoj maksimum jer su to ipak klasike od utakmice. Dakle, jest da je sredina sezone, pa i malo više, ali bit ćemo na vrhunskoj razini. Takvu utakmicu onda i očekujem", rekao je Bušlje uoči utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obje su momčadi u Sisak stigle u punim sastavima, tako da bi vrhunski vaterpolo trebao biti zajamčen. 

Završni turnir Europa kupa odigrat će se u Zagrebu, na plivalištu uz Savu od 5. do 7. travnja. Na turniru će nastupati 8 momčadi, s tim da je kolo prije kraja znano njih 7. Iz B skupine Grčka i Španjolska, iz C grupe Crna Gora i Francuska, iz skupine D Hrvatska i Srbija, a iz skupine A sigurna je zasad samo Mađarska. Za drugo mjesto u toj skupini i odlazak u Zagreb, u zadnjem će kolu izravno međusobno u Hammu u Njemačkoj odlučivati domaćin protiv Rusije koja ima 2 boda prednosti.

Utakmica Hrvatske i Srbije počinje u 17:30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo