Peru prekasno / Hrvatska doznala vjerojatnog suparnika: U osmini finala idemo na stare rivale - Dance

Image
Foto: AP Images

Ne bude li senzacije večeras, Hrvatska će osminu finala igrati u nedjelju od 20.00 sati protiv Danske u Nižnji Novgorodu

26.6.2018.
17:48
AP Images
VOYO logo

Francuska i Danska odigrale su 0:0 u vrlo siromašnoj utakmici, koju su obje momčadi odrađivale. Time su Francuzi osvojili skupinu C, postigavši samo jedan gol iz igre u tri utakmice, dok je Danska s pobjedom i dva neriješena rezultata na drugom mjestu te će biti protivnik Hrvatske u osmini finala ukoliko se večeras ne dogodi čudo (poraz Vatrenih, uvjerljiva pobjede Nigerije).

Utakmica Francuza i Danaca bila je najgora utakmica u dosadašnjem dijelu SP-a, ujedno je i prva koja je završila bez golova. Danska je nastupila u najjačem sastavu, a Francuska je igrala bez Paula Pogbe, dok je Kylian Mbappé ušao u igru tek u 78. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nezanimljivoj i bezidejnoj igri vrijedi spomenuti tek tri polušanse iz drugog poluvremena. U 59. minuti najbolji igrač Danske Christian Eriksen opalio je sa 17 metara, ali slabo.

Kod Francuza Nabil Fekir je dva puta pokušao sa ruba 16-erca. U 70. minuti njegov udarac pogodio je vanjski dio mreže, a u 82. Fekirov plasirani šut obranio je Schmeichel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peru prekasno

U utakmici posljednjeg, 3. kola C skupine Svjetskog prvenstva nogometaši Perua su svladali Australiju s 2-0 (1-0) i osvojili treće mjesto u skupini. 

Peru je poveo golom iz voleja Andre Carrilla u 18. minuti, a u 50. minuti na 2-0 povećao je Paolo Guerrero. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to utakmica u kojoj je Australiji trebala pobjeda za mogući plasman u osminu finala, no trijumfirali su Peruanci, koji su nakon 40 godina došli do pobjede na svjetskim prvenstvima. 

Peruanci su poveli u 18. minuti, a njihov prvi gol nakon 32 godine na svjetskim prvenstvima bio je prelijep. Akciju Yotuna i Guerrera okončao je atraktivnim volejem Andre Carrillo, njegov šut je neobranjivo odsjeo u desnom kutu australskih vrata.  U 28. minuti u šansi je bio Rogić, ali je pucao u peruanskog vratara, dok je u 40. minuti visoko skočio australski stoper Sainsbury, ali je njegov šut otišao pored vrata.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 50. minuti Peru je povećao vodstvo nakon brze akcije, koju okončala njihova najveća zvijezda Paolo Guerrero šutem iz okreta, pogodivši sami kut. U 60. minuti šut Behicha čisti peruanski stoper Ramos s gol-crte, a unatoč brojnim napadima Australci nisu mogli ni do počasnog gola. 

Iz ove skupine dalje su prošli Francuska i Danska. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo