DODATNE KVALIFIKACIJE

HRVATSKA ČEKA ŽDRIJEB: Vatreni će biti nositelji, a ovo su im potencijalni suparnici

Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija osigurala dodatne kvalifikacije za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji već se kalkulira s kim bi mogli igrati u njima.

Osam drugoplasiranih reprezentacija bit će podijeljeno u dvije skupine – nositelji i nenositelji. O tome tko je gdje odlučuje se prema Fifinoj ljestvici.

BIVŠI HRVATSKI IZBORNICI ZA NET.HR O PREPORODU VATRENIH: ‘Svaka čast Daliću, odlično je prodrmao momčad! Šok terapija je uspjela’

Prema tome Vatreni s sigurno nositelji, a tko će im tu se priključiti uz Dansku i Italiju odlučit će Portugal i Švicarska u međusobnom susretu koji je na rasporedu u utorak navečer.

NENAD GRAČAN SAMO ZA NET.HR: ‘Vidjelo se kako je Dalić napravio pozitivne pomake, probudio je momčad’

Ono što je zanimljivije u ovom trenutku je tko bi mogli biti potencijalni suparnici Vatrenih.

U drugom dijelu ždrijeba sigurna je Irska, Sjeverna Irska i vjerojatno Švedska, koja može biti i prva ako uz pobjedu nad Nizozemskom u zadnjem kolu Francuska doma ne dobije Bjelorusiju. Stoga realnije je da budu drugi.

Grčka će prema svemu sudeći potencijalno biti još jedan suparnik Vatrenih ako sruše slabašni Gibraltar čime će osigurati mjesto u dodatnim kvalifikacijama.

Ždrijeb je sljedećeg utorka 17.10., a prve utakmice igraju se od 9. do 11. studenog dok su uzvrati od 12. do 14. studenog.

Nositelji:

Portugal

Italija

Danska

Hrvatska

Nenositelji:

Švedska

Sjeverna Irska

Irska

Grčka

Povratak na Net.hr