Korejci na vrhu / Hrvati privatno kupuju Kiju

Image

U hrvatskom predstavništvu korejske Kije imaju razloga za slavlje. Naime, tom brendu je u srpnju pripalo prvo mjesto u prodaji fizičkim osobama i to s modelima Sportage i cee’d

17.8.2015.
13:29
VOYO logo

U srpnju je Kia u prodaji fizičkim osobama zauzela prvo mjesto među svim markama (114 vozila), a modeli cee'd (77 vozila) i Sportage (21 vozilo) bili su najtraženiji u svojim razredima među fizičkim osobama.

U prvih sedam mjeseci ove godine Kia se u prodaji fizičkim osobama sa 7,9-postotnim tržišnim udjelom nalazi na 4. mjestu. Oba modela, i inače Kijini najpopularniji modeli u Europi, u prvih sedam mjeseci ove godine najprodavanija su u svojim razredima među fizičkim osobama (cee'd: 337 vozila, ukupno 5. mjesto sa prodanih 630 vozila), a Sportage je s prodanih 283 primjerka vodeći i u ukupnoj prodaji u svojem razredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Sportagevoj (dugogodišnjoj) nadmoći dovoljno govori podatak da njegov udio u razredu SUV-C predstavlja čak 20%, što znači da je svako 5 kupljeno vozilo u toj klasi upravo Sportage. Kia se u Hrvatskoj u ovoj godini može pohvaliti odličnim rezultatima, jer su zastupnici ovog najstarijeg korejskog automobilskog proizvođača od siječnja do srpnja prodali 1.317 vozila što je čak 66% više nego u istom razdoblju prošle godine i nalazi se na ukupnom 8. mjestu. S obzirom na brojne novosti koje će Kia predstaviti u narednom razdoblju (u Frankfurtu će imat čak dvije premijere – Sportage i Optima) za očekivati je još veći rast prodaje ovog južnokorejskog diva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo