VELIKO PRIZNANJE

HRVAT U MOMČADI KOLA: Obrana junaka Kauboja najbolja u Ligi prvaka

Savršenim učinkom od deset golova u isto toliko pokušaja rukometaš PPD Zagreba Stipe Mandalinić bio je najbolji pojedinac tijekom susreta Lige prvaka sa slovenskim Celjem.

Upravo zbog toga izabran je u momčad kola. Osim njega tu se još nalaze Stefan Sigurmannsson (Rhein-Neckar Lowen), Rasmus Lauge (Flensburg), Laszlo Nagy (Veszprem), Gasper Marguč (Veszprem), Rasto Stojković (Meškov), Strahinja Milić (Vardar).

Osim Mandalinića još je jedan rukometaš Zagreba zaslužio priznanje. Naime, obrana vratara Ivana Stevanovića u pretposljednjoj minuti utakmice pri rezultatu 23:22 za Zagreb proglešana je najboljom u 13. kolu. Odličnom reakcijom zaustavio je pokušaj Blaža Janca čime je praktički izbacio Celje iz daljnjeg natjecanja.

“Čestitke Celju na dobroj utakmici. Dobro smo se pripremili i znali smo kako oni igraju, tehnički su potkovani i brzi. U prvom poluvremenu su možda igrali sporo, a mi smo u obrani bili dobri. U drugom smo i mi i oni igrali brzo. Rezultat je realan. Celja mi je žao, bliski su nam susjedi i oni su zaslužili prolazak”, rekao je Stevanović poslje pobjede.

Zagreb, inače, u osminu finala ide kao peti iz skupine A te će igrati s četvrtim momčadi skupine B, a tu poziciju trenutno drži Pick Szeged. No u posljednjoj utakmici grupne faze na tu bi poziciju mogli završiti i Rhein-Neckar Löwen, Vardar te Vive Targi Kielce.

Povratak na Net.hr