POTHVAT JAPANACA / Honda prodala svog milijuntog hibrida

Image

Honda je objavila kako je u 13 godina, otkad proizvodi takve automobile, ukupna prodaja njenih hibridnih vozila širom svijeta prešla milijun primjeraka

19.10.2012.
15:40
VOYO logo

Prodaju hibridnih vozila Honda je počela 1999. godine s prvom generacijom hibridnog modela Honda Insight u Japanu, koji je tada bio najštedljivije vozilo na svijetu po potrošnji goriva od samo 3,5l/100 km.

Hibrid je korak od krucijalne važnosti za razvoj agregata s unutrašnjim sagorijevanjem u pravcu proizvodnje potpuno električnih vozila. Honda vjeruje da će ova tehnologija igrati sve važniju ulogu u budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oslanjajući se na jedinstvene karakteristike svog laganog i kompaktnog IMA (Integrated Motor Assist) hibridnog sistema, Honda je obogatila liniju hibrida i trenutno prodaje osam hibridnih modela u oko 50 zemalja širom sveta, uključujući tri hibridna modela u Europi.

Unapređenjem aktualnog IMA hibridnog sistema Honda se našla na prvom mjestu po ekonomičnosti potrošnje goriva među hibridnim vozilima. Pored ovoga Honda će predstaviti novi dvomotorni hibridni sistem za automobile srednje klase, kao i ekonomični tromotorni hibridni sistem po imenu Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive) koji osigurava superiornu upravljivost i odličnu ekonomičnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj sistem će biti primijenjen na novom modelu NSX, koji će se prodavati u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo