Potreba za uređenjem / Hollande odbio prvoligaše, oni zaprijetili štrajkom

Image

'Potreba za uređenjem javnih financija u potpunosti opravdava ovaj zahtjev prema poslovnim granama u kojima postoje visoke plaće', rekao je Hollande.

31.10.2013.
20:58
VOYO logo

Francuski predsjednik Francois Hollande odbio je zahtjev vlasnika tamošnjih nogometnih klubova za izuzećem od odredbe po kojoj svi oni koji zarađuju više od milijun eura godišnje moraju u sljedeće dvije godine plaćati 75 posto poreza na svoju zaradu.

"Potreba za uređenjem javnih financija u potpunosti opravdava ovaj zahtjev prema poslovnim granama u kojima postoje visoke plaće", rekao je Hollande.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski profesionalci su zbog ove odredbe zaprijetili štrajkom, odnosno kako neće igrati utakmice posljednjeg vikenda u studenom iako im istraživanje javnog mnijenja ne ide u prilog jer 85 posto ispitanih u anketi smatra kako nogometaši ne bi trebali biti izuzeti od ovog poreza.

Četrnaest od 20 francuskih prvoligaša bit će pogođeno novim porezom, a najviše Paris SG koji bi trebao platiti oko 20 milijuna eura dodatnog poreza, što je tek nešto manje od polovice ukupnog iznosa. Monaco, koji je drugi najrastrošniji klub u Ligue 1, ne podliježe ovoj odredbi jer ne potpada pod grancuske porezne zaokne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo