HNS ZAVRŠIO GODINU U MILIJUNSKIM GUBICIMA: / 'To je bilo očekivano, a ovo je i glavni razlog'

Image
Foto: HNS
6.4.2018.
16:24
HNS
VOYO logo

Izglasane su izmjene Statuta i Disciplinskog pravilnika te su odbijene dvije molbe za ublažavanje kazni.

Skupština Hrvatskog nogometnog saveza održana je u zagrebačkom hotelu Sheraton, a dnevni red uključivao je i prihvaćanje izvješća o radu Izvršnog odbora i drugih tijela u 2017. godini, prijedlog završnog računa za proteklu godinu te izvješće revizora, priopćio je HNS na službenoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Skupštini je objavljeno da je Savez ostvario u 2017. godini prihode u iznosu od 142.124.409,04 kuna, a rashode u iznosu od 147.743.925,21 kunu te ostvario manjak prihoda nad rashodima u iznosu od 5.619.516,17 kuna. U odnosu na planirano, prihodi su ostvareni 109,3 posto, a rashodi 108,6 posto, te manjak prihoda nad rashodima 93,7 posto.

"Manjak prihoda nad rashodima očekivan je s obzirom da se u 2017. godini nisu održavale završnice europskog ili svjetskog prvenstva. To je uobičajena praksa. Savez je u 2017. godini ostvario sve programske ciljeve, a jedan od najvažnijih je plasman A-reprezentacije na SP, što će donijeti značajna financijska sredstva koja će nam omogućiti nova ulaganja u razvoj nogometa. HNS u potpunosti i u rokovima podmiruje svoje obveze prema dobavljačima i državnim institucijama, a finacijskim će sredstvima kao i uvijek raspolagati racionalno i odgovorno, strogo pazeći da se sve aktivnosti realiziraju u skladu s planovima", objasnila je Ružica Bajrić, voditeljica Odjela za računovodstveno-financijske poslove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: HNS
Image
Foto: HNS

HNS

Također, izglasane su izmjene Statuta i Disciplinskog pravilnika te su odbijene dvije molbe za ublažavanje kazni.

Predsjednik Komisije za infrastrukturu Nenad Horvatić pohvalio je prošlogodišnja ulaganja u varaždinski stadion te najavio razvoj vinkovačke sredine paralelno s odigravanjem finala Hrvatskog kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obnova igrališta na dobrobit je svih nas. Nije obveza HNS-a skrbiti za infrastrukturu, ali činimo sve što možemo i nadam se da će se to početi više cijeniti", kaže.

Predsjednik udruge Nogometni sindikat Dario Šimić ukazao je na još jednu važnu temu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na iznenadne smrti spotaša na terenu, Nogometni sindikat proveo je anketu među igračima i u dogovoru s liječnicima zaključeno je kako je nužno obvezni liječnički pregled učiniti detaljnijim. Nećemo spriječiti svaku smrt, ali detaljnijim i redovitim pregledima mogli bismo smanjiti smrtnost".

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo