'Nisam znao za kaznu' / HNS odlučio: utakmica protiv Italije igrat će se na praznom Poljudu

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza danas je odlučio da će utakmica Hrvatska - Italija ipak odigrati na Poljudu, a Šuker je rekao kako nije znao za kaznu UEFA-e

9.4.2015.
13:46
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza danas je na Plitvičkim jezerima odlučio da će se kvalifikacijska utakmica između Hrvatske i Italije ipak odigrati na Poljudu.

"Od srca smo željeli pokušati prebaciti domaćinstvo u Split s ciljem ujedinjenja hrvatskog nogometa. Bili smo vjerodostojni. Slao sam upit gospodinu Marchettiju, pisao predsjedniku talijanskog saveza i onda je stigla ova kazna", rekao je Davor Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HNS-a su najavili žalbu na UEFA-inu odluku iako nisu optimistični glede toga.

"Teško će se nešto promijeniti... Ovo nam je ozbiljna opomena, znamo što slijedi nakon ovog, oduzimanje bodova i izbacivanje s velikih natjecanja", dodao je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zamislite da nam uvaže žalbu ili da bude ublažena, a mi preselimo utakmicu s Poljuda na neki drugi stadion!?" rekao je predsjednik HNS-a potvrdivši da će Bugarska 10. listopada igrati na Poljudu.

"Dogodilo se i na drugim terenima, recimo nemila scena iz Podgorice, točno se zna što i kako slijedi. Na nama je da provodimo zakone, da budemo svjesni svega. Vijeće Europe je poslalo preporuke nogometa šta moramo učiniti", nastavio je Šuker.

"Mi ćemo se obratiti Hajduku radi iznajmljivanja Poljuda te ćemo organizirati utakmicu samostalno. Prvo je što nismo bili svjesni da nas UEFA može kazniti. Zaprepastila nas je činjenica da stojimo tako. Loše prema poklicima domoljublja - očito to više ne prolazi, to je činjenica", zaključio je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIŠE O TEMI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo