treće slavlje austrijanca / Hirscher opet kralj Sljemena, Zubčić osvojio 15. mjesto, Kostelić 18.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Marcel Hirscher opet je potukao konkrenciju. Austrijanac je s 81 stotinkom prednosti došao do trećeg slavlja na Sljemenu.

6.1.2015.
16:05
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Austrijski skijaš Marcel Hirscher pobijedio je u slalomu Svjetskog kupa na zagrebačkom Sljemenu, gdje se u utorak okupilo oko 15.000 gledatelja, što mu je treći uzastopni trijumf u Zagrebu. Filip Zubčić je bio 15. i prvi puta u karijeri osvojio je bodove u slalomu, dok je Ivica Kostelić završio na 18. mjestu.

Hirscher je briljirao u obje vožnje te je došao do pete pobjede ove sezone, a ukupno 28. u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijemac Felix Neureuther, koji je do ove utrke bio vodeći u poretku slalomaša, završio je na drugom mjestu (+0.81), a treći je bio Norvežanin Sebastian Foss Solevaag (+1.22), što mu je najbolji rezultat u karijeri.

Tridesetogodšnji Amerikanac David Chodounsky, koji je sve iznenadio odličnim nastupom u prvoj vožnji i trećim mjestom, nije završio drugu utrku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A 21-godišnji Filip Zubčić, koji je imao startni broj 57, je dobrom vožnjom stigao do 22. mjesta u prvoj utrci, da bi na kraju završio na 15. mjestu (+3.10). Ovo mu je bila tek 14. utrka u Svjetskom kupu, i po treći puta ove sezone osvojio je bodve. Najbolji rezultat ostvario je 21. prosinca u Alta Badiji gdje bio 7. u veleslalomu, a devet dana prije toga je, također u veleslalomu, bio 25. u Aareu.

Ivica Kostelić, koji je uoči utrke izjavio da bi bio zadovoljna plasmanom među prvih 15, osvojio je 18. mjesto (+4.15).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Hirscher je preuzeo vodstvo sa 676 bodova, dok je specijalist za brze discipline Norvežanin Kjetil Jansrud, koji nije nastupio u Zagrebu, pao na drugu poziciju sa 624 boda.

Kod Hrvata najbolje plasiran je Filip Zubčić, koji je sa novih 16 bodova došao do 58 poena, i 56. mjesta u ukupnom poretku. Kostelić je na 89. mjestu sa 19 bodova, a Natko Zrnčić Dim je 129. sa jednim bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati prve vožnje

Nakon prve vožnje slaloma Svjetskog kupa na zagrebačkom Sljemenu, gdje se u utorak okupilo oko 15.000 gledatelja, u vodstvu je austrijski skijaš Marcel Hirscher, a drugu vožnju izborili su Filip Zubčić i Ivica Kostelić.

Zubčić, koji je imao startni broj 57, je dobrom vožnjom stigao do 22. mjesta (+2.34), a bivši osvajač Svjetskog kupa i četverostruki olimpijski viceprvak Ivica Kostelić završio je na 24. poziciji (+2.40).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećao sam se kao Bambi na ledu. U ovom trenutku to je moja realnost. Nadam se da će vožnja biti dovoljna za ulazak u prvih 30. U ovom se trenutku moram zadovoljavati s malim ciljevima", izjavio je Kostelić nakon što je završio prvu vožnju.

Samo je šest skijaša završilo prvu vožnju s vremenskim razmacima unutar jedne sekunde. Drugi je Šveđanin Mattias Hargin (+0.77), a na trećem mjestu nalazi se Amerikanac David Chodounsky (+0.79), koji je sve iznenadio odličnim nastupom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je imala šest predstavnika. Uz Zubčića i Kostelića, koji su bili među 30 najboljih koji idu u drugu utrku, Natko Zrnčić Dim je završio na 39. mjestu (+4.01), Elias Kolega je bio 48. (+5.49), Istok Rodeš na 49. poziciji (+5.85), dok Matej Vidović nije završio prvu vožnju, kao niti još 30 skijaša.

Ništa vedrije nije opisao ni svoju skijašku budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glupo mi je više govoriti o 15 operacija koje sam imao na koljenu. Nadam se da ću sezonu završiti među 30 najboljih u slalomu. O tome će ovisiti odluka o mojoj skijaškoj budućnosti."

Prevedeno, moguće je da smo svjedoci posljednjeg Kostelićevog nastupa na Sljemenu, na kojem su ga opet oduševili navijači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Fenomenalni su. U Schladmingu ima 40.000 ljudi, ali navijaju su samo za svoje. Kod nas su navijači više fer, navijaju za sve", zaključio je Kostelić.

Uoči početka utrke održala se i minuta šutnje za poginule mlade američke skijaše. Na pripremama u popularnom austrijskom skijalištu lavina je ubila dvojicu američkih reprezentativaca, Ronnieja Berlacka i Brycea Astlea.

Njima u spomen Amerikanci će danas na Sljemenu voziti s crnim florom oko ruke. Američka zastava u cilju visi uz FIS-ovu na pola koplja zbog tragedije u Austriji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo