U ZADNJI TREN / Hazard spasio Chelsea od ispadanja

Image
Foto: AP Images

Europski prvak Chelsea teškom je mukom prošao u osminu finala Europske lige nakon što je u 90. minuti izjednačio protiv Sparte Prag i tako osigurao prolaz.

22.2.2013.
7:42
AP Images
VOYO logo

Europski nogometni velikani Chelsea, Inter, Lazio i Tottenham izborili su plasman u osminu finala Europske lige, dok se branitelj naslova Atletico Madrid oprostio od daljnjeg natjecanja. Od devet hrvatskih nogometaša, koliko ih je nastupilo u 16-ini finala, dalje je prošao tek Mateo Kovačić, dok je za Nikolu Kalinića, Ivana Strinića, Sašu Bjelanovića, Dejana Lovrena, Niku Kranjčara, Domagoja Vidu, Ognjena Vukojevića i Manuela Pamića završila europska sezona.

Sparta je do 90. minute vodila u Londonu protiv Chelsea 1:0, no Englezi su golom Hazarda u sudačkoj nadoknadi izjednačili i izborili prolaz dalje jer su u Pragu slavili 1:0. Manuel Pamić nije igrao za češki sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool je u sjajnom susretu na Anfieldu pobijedio Zenit 3:1, no kako su Rusi u prvom susretu slavili 2:0, idu dalje zbog gola u gostima. Strijelci za Liverpool bili su Suarez (28, 59) i Allen (43), a za goste Hulk (19).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bordeaux je pobijedio Dynamo Kijev 1:0 golom Diabatea (42) i prošao dalje jer je prvi susret završio 1:1. Domagoj Vida je odradio cijeli susret za goste, Niko Kranjčar je igrao do 81. minute, dok Ognjen Vukojević nije ulazio u igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo