JADRANSKI DERBI / 'Hajduk pokazao karakter, Rijeka trpi zbog umora'

Gosti u studiju RTL Lige Mladen Frančić i Joško Jeličić analizirali su vrlo dobar jadranski derbi između Hajduka i Rijeke. Na pitanja kako će HNL izgledati na proljeće, obojica su uvjerena - Dinamo će biti prvak jer je najkvalitetniji.

16.12.2013.
9:30
VOYO logo

Stručni komentator RTL Lige Joško Jeličić pohvalio je obje momčad za prikazani nogomet u jadranskom derbiju te detektirao najveći problem u redovima Riječana.

"S obzirom na stanje travnjaka, odnosno njive i bure koja je puhala... to su bili nenogometni uvjeti, igrači su pokazali kvalitetan nogomet. Četiri gola, dosta akcija, posebno me veseli Hajdukov karakter u drugom poluvremenu, a Rijeka je trpjela svoju prezasićenost ili umor iz Seville, to je bilo evidentno. No, Hajduk je apsolutno zasluženo izjednačio. Rijeka je već duže vrijeme ušla u niz neriješenih utakmica, nemaju izraženu napadačku igru... U Euopi se često brane i potom pokušavaju iskontrirati suparnika, pa to prenose u HNL... zato imaju puno neriješenih rezultata, pogotovo na Kantridi. Mislim da momčad kao Rijeka treba težiti još ofenzivnijem nogometu, pogotovo u hrvatskoj ligi", rekao je Jeličić.

"Po meni je Rijeka, po kvaliteti, odmah iza Dinama. Imaju široku klupu, najbolji su Benko i Kramarić. Tu možda treba napraviti pomake u formaciji gdje bio onda Rijeka bila puno opasnija jer ima takav profil igrača. Ima tu još prostora za napredak...", komentirao je Frančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogu li i Rijeka i Hajduk parirati Dinamu?

"Mislim da će Dinamo sada napraviti osjetnu prednost već s početkom drugog dijela prvenstva kad se konsolidira, kad zaboravi Europu, jer su apsolutno najkvalitetniji", mišljenja je Jeličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo će sigurno biti prvak, Rijeka druga, a za treće mjesto će se boriti Hajduk, Lokomotiva i Split", dodao je Frančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo