DALMATINSKI KUP / Hajduk i Šibenik u utrci za prvi trofej

Image

Pogotkom Ibričića "Bili" su pobijedili 1:0 Dinamo, a Šibenik je došao do najvećeg klupskog uspjeha 2:0 pobjedom nad Varteksom u Varaždinu.

7.4.2010.
16:10
VOYO logo

Hajduk i Šibenik finalisti su hrvatskog nogometnog Kupa. Nakon 0:0 u Maksimiru, Splićani su pred 25.000 gledatelja u Poljudu pogotkom Senijada Ibričića u 51. minuti pobijedili Dinamo 1:0.

Akciju za pogodak započeo je Anas Sharbini odličnim dubinskim proigravanjem prema Ivanu Striniću, vratar Dinama Tomislav Butina je, kako bi spriječio da Strinić izbije sam pred njega, morao istrčati iz svog kaznenog prostora, ali je loptu odbio samo do Ibričića koji je preciznim udarcem sa 25 metara pogodio praznu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje prvo finale Kupa, što je najveći klupski uspjeh, Šibenik je ostvario 2:0 pobjedom nad Varteksom u Varaždinu. Pogotke za Šibenik postigli su Ermin Zec (75) i Ivan Fuštar (90+6).

Uspjeh Šibenika je veći uzme li se u obzir da su od 32. minute igrali s igračem manje jer je drugi žuti karton dobio Velimir Vidić. Prva utakmica u Šibeniku okončana je bez pobjednika i pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finalne utakmice na rasporedu su 21. travnja i 5. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo