nezadrživi warriorsi / Golden State ubilježio 17. pobjedu zaredom, Hezonja i Rudež bez učinka

Image
Foto: AP Images

Golden State Warriorsi ubilježili su i 17. pobjedu zaredom i još poboljšali svoj NBA rekord najboljeg starta neke momčadi u povijesti lige

28.11.2015.
11:00
AP Images
VOYO logo

Hrvatski košarkaši Mario Hezonja i Damjan Rudež imali su malog udjela u pobjedama svojih Orlando Magica i Minnesota Wolvesa, dok je nevjerojatni Golden State nastavio niz pobjeda. 

Hezonja je dobio tek pet minuta u domaćem trijumfu Orlando Magica nad Milwaukee Bucksima (114-90), a postigao je dva koša, oba iz slobodnih bacanja. Za osmu pobjedu Orlanda najzaslužniji je Eldrid Payton s 22 koša i 10 asista, dok je Jerryd Bayless (17) bio najbolji kod Bucksa, koji su ovu utakmicu igrali bez trenera Jasona Kidda, suspendiranog zbog svađe sa sucima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rudež je za 18 minuta igre u gostujućoj pobjedi svojih Wolvesa kod Sacramento Kingsa (101-91) ugradio 3 koša (trice 1-4), 3 skoka i asist. Za osmu pobjedu Minnesote najzaslužniji su Andrew Wiggins (22) i Zach LaVine (19), dok je domaćine predvodio Rajon Rondo s po 16 koševa i asista. 

Golden State Warriorsi ubilježili su i 17. pobjedu zaredom i još poboljšali svoj NBA rekord najboljeg starta neke momčadi u povijesti lige. Warriorsi su s 135-116 slavili kod Phoenixa u najefikasnijoj utakmici dosadašnjeg dijela sezone, a bili su i nadomak NBA rekordu po broju pogođenih trica na utakmici. Pogodili su ih 22 od 38 pokušaja, a samo ih je jedna trica dijelila od rekorda Orlanda (23) iz 2009. godine. Prva zvijezda Warriorsa Stephen Curry zabio je 41 koš i 9 trica,  s tim da nije igrao zadnju četvrtinu, a Leandro Barbosa je dodao 21 koš, dok je kod domaćih Sunsa najbolji bio TJ Warren (28). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz bok sjajnim Warriorsima sinoć je bio i branič Houstona James Harden koji je ubacio 50 koševa Philadelphiji. Rcoketsi su slavili s 116-114, a Sixersi su otišli u povijest jer su poraženi i u 27. utakmici zaredom, što je negativan rekord uopće u svim američkim profesionalnim sportovima. Čak 26 poraza zaredom imala je gubitnička NFL momčad Tampa Bay još iz  1977. godine, a Sixersi će ući i u NBA povijest kao druga momčad koja je izgubila prvih 18 dvoboja na startu sezone ako padnu u nedjelju kod Memphisa.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo