Osijeku ne idu gostujuće utakmice / Glumac spasio Split sedam minuta prije kraja

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Pogodak Tomislava Glumca u 83. minuti će se jedini pamtiti s ovoga okršaja jer je utakmica imala jako malo šansi te na kraju donijela pobjedu Crvenima iz Parka mladeži.

8.3.2014.
17:19
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

U utakmici 25. kola Prve HNL Split je pobijedio Osijek 1-0 (1-0).

Susret je odigran na stadionu Park Mladeži, a sudio je pred 500 gledatelja Krečak iz Šibenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelac: 1-0 Glumac (83)

Pogodak Tomislava Glumca u 83. minuti će se jedini pamtiti s ovoga okršaja jer je utakmica imala jako malo šansi te na kraju donijela pobjedu Crvenima iz Parka mladeži, koji su minimalnom pobjedom preskočili Istru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Tomislav Rukavina momčad je sastavio bez važnih igrača u sredini terena - Mišića, Šorše i Škorića te B. Barišića, Kurtovića i Cesarca, no bez obzira na to, pružili su dobar otpor.

Splitu su nedostajali Križanac, Erceg i Zagorac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozljeda Valentina Babića u 28. minuti je zabrinula Rukavinu, no zamijenio ga je Glavaš, koji je poslije realizirao najbolju Osijekovu prigodu na utakmici.

Drugo poluvrijeme je otvorio Glavina pogodivši gredu s 20-ak metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 83. minuti je stigao spas za Split kad je Kvesić pucao iz slobodnog udarca, a Glumca nitko nije čuvao pa je s pet metara glavom poslao loptu iza Mikulićevih leđa. Tada je Vojnović mogao povisiti prednost momčadi, no Mikulić je to obranio.

Split je do kraja uspio sačuvati prednost usprkos blijedom izdanju, ali se sad okreće domaćoj utakmici protiv Hrvatskog dragovoljca, a Osijek bodove čeka protiv Hajduka na svom terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo