Francuskom prvoligašu zbog puževa preti izbacivanje iz lige

Puževi sprečavaju izgradnju novog stadiona

20.12.2012.
12:30
VOYO logo

Fudbalski klub Brast, koji se trenutno nalazi na 13. mestu franskuskog prvenstva, mogao bi da bude izbačen iz lige zbog puževa!

Naime, Fudbalska federacija Francuske naredila jetom klubu da do kraja sezone 2013/2014. mora da sagradi novi stadion jer sadašnji ne zadovoljava propisane standarde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprava Bresta je za 300.000 evra kupila 10 hektara zemljišta na ulasku u grad, dobili su dozvole za gradnju i počeli radove. Međutim, pojavio se neočekivan problem.

- Iz udruženja za zaštitu prirode upozorili su nas da je baš tu stanište puževa. I to ne bilo kojih nego vrste Kimper, koja je zaštićena zakonom. Morali smo da obustavimo sve radove. Ceo projekat košta 12 miliona evra. Mi smo tek sada na početku. Ne znam kako će da reaguju sponzori. Pokušali smo sve, ali je pitanje da li možemo do zadatog roka da pronađemo novo zemljište, da dobijemo dozvole i sagradimo stadion. Budućnost Bresta je ugrožena - izjavio je predsednik kluba Mišel Gijo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači Bresta najavili su da će na utakmicu 19. kola Lige 1 Francuske protiv Pari Sen Žermena doći maskirani u puževe kako bi pružili podršku svom klubu da sačuva gradilište novog stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo