Mogući hrvatski protivnik / Francuska novom minimalnom pobjedom ušla u osminu finala, Peru ispao

Image
Foto: AP Images

Nakon dva kola Francuska ima maksimalnih šest bodova, dva više od druge Danske

21.6.2018.
19:15
AP Images
VOYO logo

U susretu 2. kola skupine C na Svjetskom nogometnom prvenstvu Francuska je u Jekaterinburgu svladala Peru sa 1-0 (1-0) te tako izborila plasman u osminu finala kolo prije kraja natjecanja po skupinama.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Kylian Mbappe u 34. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dva kola Francuska ima maksimalnih šest bodova, dva više od druge Danske, pet od treće Australije, dok je Peru ostao bez bodova, a samim time i bez izgleda za prolazak dalje.

Francuska je dobro otvorila dvoboj protiv Perua te je u prvih 15 minuta stvorila nekoliko izglednih prilika za pogodak. Nakon što udarci Griezmanna i Pogbe s distance nisu pronašli okvir gola, u 14. minuti u prilici se nakon udarca iz kuta našao stoper Varane, ali i njegov udarac glavom s pet metara pošao je pored vratnice. Prvi udarac u okvir gola uputio je Griezmann u 15. minuti nakon što mu je Giroud lijepo glavom spustio loptu, no udarac prvog francuskog napadačkog oružja Gallese je uspio odbiti nogom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključnim razdobljem utakmice pokazalo se vrijeme između 31. i 33. minute. Prvo je Peru stvorio odličnu šansu za pogodak, no udarac njihova kapetana Guerrera sa sedam-osam metara Lloris je uspio obraniti da bi ih odmah stigla kazna na drugoj strani. Pogba je oteo loptu neopreznim Peruancima na 30-ak metara od njihova gola i uposlio Girouda, njegov udarac uspio je blokirati Rodriguez no lopta se odbila ravno pred Mbappea kojemu nije bilo teško pogoditi prazan gol za 1-0.

Veliku priliku za povećanje francuske prednosti imao je lijevi branič Hernadez u 43. minuti. On je ostao sam na 15-ak metara od peruanskog gola, no njegov udarac obranio je Gallese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu Peru je bio osjetno bolja momčad, izbornik južnoameričkog predstavnika Gareca odmah na startu nastavka u igru je uveo još jednog napadača Farfana što je rezultiralo jačim pritiskom na francusku obranu. Ipak, osim sporadičnih prijetnji s udarcima s distance Peru nije uspijevao stvoriti izgledniju priliku za pogodak. Najbliži izjednačenju bio je Aquino u 50. minuti kada je odapeo s otprilike 25 metara i pogodio vratnicu. Farfan je pokušao u 74. minuti nakon ubačaja Carilla, ali je iz teške situacije iskosa s lijeve strane pogodio vanjski dio mreže.

Francuska je najbolju priliku u nastavku imala u 82. minuti kada je Giroud još jednom glavom primirio dugu loptu i ostavio ju za Dembelea, ali je ovaj sa 15-ak metara promašio vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakvim ishodom Francuska se pridružila Rusiji i Urugvaju kao treća reprezentacija koja je izborila osminu finala nakon samo dva kola.

FRANCUSKA - PERU 1-0 (1-0)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jekaterinburg. Jekaterinburg Arena.

Gledatelja: 32.789.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac: Mohamed (UAE).

Strijelac: 1-0 Mbappe (34)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FRANCUSKA: Lloris - Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez - Kante, Pogba (Nzonzi, 89) - Mbappe (Dembele, 75), Griezmann (Fekir, 80), Matuidi - Giroud

PERU: Gallese - Advincula, Rodriguez (Santamaria, 46), Ramos, Trauco - Yotun (Farfan, 46), Aquino - Carrillo, Cueva (Ruidiaz, 82), Flores - Guerrero

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo