FOTO: / Cijele godine je na dijeti, a kako samo izgleda!

Pero Tomas iz Koprivnice najuspješniji je juniorski hrvatski bodybuilder, svjetski prvak u kategoriji 'Extreme Body' te prvi Hrvat koji je ponio naslov Mr. Universe.

12.12.2011.
17:55
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

22-godišnji Pero Tomas je medicinski tehničar zaposlen je u koprivničkoj Općoj bolnici, ali u slobodno vrijeme je zvijezda bodybuildinga. Ljubav za ovim sportom javila se kod Tomasa vrlo rano, još u osnovjoj školi, a ove su se godine sav trud i višegodišnja odricanja napokon isplatila.

Sa strogom dijetom i pripremama krenuo je već 1. ožujka, a prvi svjetski uspjeh napravio je u lipnju ove godine na NABBA 'World Championship-u' na Malti, gdje postaje viceprvak svijeta. Bez prekida dijete i teških treninga, ovu jesen nastavlja sa osvajanjima i to na WFF 'World Championship-u' u austrijskom Grazu, gdje osvaja naslov svjetskog prvaka u juniorskoj kategoriji 'Extreme Body'.

Samo tjedan dana poslije, Tomas odlazi na najprestižnije bodybuilding natjecanje na svijetu (ne računajući SAD), NABBA 'Mr. Universe' koje se već tradicionalno održava u Engleskoj, Southportu, prenosi njegova intenet stranica. Tamo Pero dolazi do svog najvećeg sportskog uspjeha i priznanja - postaje prvi Hrvat Mr. Universe. Ponesen tom pobjedom Pero u Kopru na svjetskom prvenstvu IBFF federacije potvrđuje uvjerljivu juniorsku dominaciju, dok u seniorima čak osvaja svjetsku broncu.

I sve to nije došlo bez odricanja. U zadnjih 8 godina koliko vježba, samo u dva navrata po tjedan dana nije trenirao. U prvom slučaju, razlog je bila bolest, a u drugom se jednotjedni izostanak dogodio zbog pretreniranosti. Neki bi to nazvali ludošću, ovisnošću ili čak glupošću, dok on to naziva kvalitetnim radom i jedinim ključem za uspjeh.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali