ZAVRSILO SVJETSKO PRVENSTVO U ZAGREBU / 'Sve se isplatilo'

Finska ekipa Musketeers obranila je zlato na Svjetskom juniorskom prvenstvu u sinkroniziranom klizanju koje je veceras zavrseno u Ledenoj dvorani Doma sportova u Zagrebu.

14.3.2015.
21:54
VOYO logo

Nakon kratkog programa drzale su drugo mjesto iza druge finske ekipe, Fintastica, no u slobodnom programu preskocile su ih za vise od 6 bodova (172.98) i nakon Helsinkija 2013. godine opet stale na najvise postolje.

Fintastic je srebrni sa 166.73 boda, dok je prva kanadska ekipa, Les Supremes, bas kao i nakon kratkog programa, ostala na trecem mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska reprezentacija je imala 17. slobodni program, no u konacnici su sa 80,52 boda zadrzale 18. mjesto od dana prije. Ovo je cak 18 bodova vise za Zagrebacke pahuljice nego sto su nedavno skupile na Spring cupu u Milanu. Dapace, ono sto su jucer dobile u slobodnom programu je samo 8 bodova manje od ukupnih bodova u Milanu, a toliko su napredovale u samo mjesec dana.

"Iza nas je stvarno naporna sezona i jos ne mogu vjerovati da se zavrsila na ovako sjajan nacin. Bolje nismo mogli ni pozeljeti. Trenerica Ozana Miljkovic i ja smo preuzele ovu ekipu u ljeto prosle godine. Dugo nam je trebalo da se priviknemo jedni na druge, trebalo je puno rada, ali veceras se sve isplatilo. Rezultat je tu, a nitko nije ocekivao da ce biti tako dobro. Hvala zagrebackoj publici sto je bila uz nas, sto su dosli u tako velikom broju i sto su utisali cak i nasu glazbu na koju klizemo, Macka u cizmama. Drago mi je da su im djevojke zahvalile ovakvim nastupom", kazala je glavna trenerica Kluba Zagrebacke pahuljice, Sandra Pavicic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ledenu i 24 ekipe iz 19 zemalja svijeta u dva dana posjetilo je vise od 8.000 ljubitelja klizanja. Hrvatski klizacki savez ponovo je sjajno odradio posao na jos jednoj od brojnih najvecih svjetskih klizackih priredbi u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo