NIŠTA OD SVJETSKOG PRVENSTVA / Fifa opet odbila Irsku

Image

"Sudjelovanje 33 zemlje na SP-u bio bi neizvediv i neželjen presedan. Udovoljimo li Ircima, morali bi i drugima koji su zbog sudačkih pogrešaka ostali bez JAR-a", kaže glavni tajnik Fifa-e.

1.12.2009.
16:51
VOYO logo

Republika Irska definitivno neće biti 33. zemlja-sudionica Svjetskog nogometnog prvenstva sljedeće godine u Južnoj Africi nakon što su čelnici Fifa-e odbacili zamolbu Iraca, temeljenu na nereguralnom zgoditku Francuza kojem je prethodilo dvostrukjo igranje rukom Thierrya Henrija.

"Irska više ne bi trebala gajiti nadu da će igrati na Svjetskom prvenstvu. Njihov zahtjev da budu 33. reprezentacija u Južnoj Africi je organizacijski neizvediv i bio bi neželjeni presedan", kazao je u Capetownu gkavni tajnik FIFA-e Jerome Valcke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je ipak dodao kako će se irska zamolba formalno naći na sjednici Organizacijskog odbora SP 2010, ali iz proceduralnih razloga, te da taj zahtjev nema ni teoretske šanse za usvajanje.

"Ako bi udovoljili Ircima, morali bi udovoljiti i svima ostalima, kojih bi sigurno bilo, jer bi druge reprezentacije bi mogle tražiti, iz drugih ili sličnih razloga, plasman na SP jer su oštećene sudačkim odlukama", kazao je Valcke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je druga "košarica" koju je Fifa udijelila Ircima - prvi put odbijen im je prijedlog za ponavljanje uzvratne utakmice dokvalifikacija s francuskom.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo