Krivi politički nemiri / FIBA otkazala Ukrajini domaćinstvo EP-a 2015.

Image
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL

FIBA Europe danas je odlučila otkazati Ukrajini domaćinstvo Europskog prvenstva u košarci iduće godine. Kao razlog navode prilike u toj državi koje ne omogućuju organizaciju takve vrste natjecanja na vrhunskoj razini.

13.6.2014.
17:02
nph/NordPhoto/PIXSELL
VOYO logo

FIBA Europe je odluku o oduzimanju prvenstva odlagala nekoliko mjeseci nadajući se da će se politička situacija u toj državi smiriti i da će ukrajinski košarkaški savez biti u stanju organizirati košarkaško prvenstvo.

Krovna europska košarkaška organizacija odlučila je da će ponoviti postupak izbora novog domaćina prvenstva. Kandidature će prikupljati do kraja srpnja, a odluka o novom domaćinu biti će objavljena krajem kolovoza pred početak Svjetskog prvenstva u Španjolskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Interes za organizaciju prvenstva do sada je pokazalo 16 država, a među kandidatima je i europski prvak Francuska. FIBA Europe međutim, nije posve 'zatvorila vrata' Ukrajini i njena će kandidatura biti ispred ostalih ako se odluče kandidirati za organizaciju prvenstva 2017, s pretpostavkom da će Ukrajinci do tada dovesti politiku svoje države u red.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo