TREĆI ČOVJEK / Ferrari i dalje lobira za Schumachera

Image

Najtrofejniji vozač Fromule 1 mogao bi voziti iduće godine, ako velike momčadi uspiju dobiti dozvolu za trećeg vozača.

29.8.2009.
11:58
VOYO logo

LONDON - Najuspješniji vozač u povijesti Formule 1 Michael Schumacher (40) mogao bi se vratiti na trkaće staze sljedeće godine i voziti za Ferrari ako Međunarodna automobilistička federacija (FIA) dozvoli talijanskoj momčadi da sudjeluje u natjecanju Formule 1 sa tri bolida, izjavio je šef Ferrarija Stefano Domenicali.

"Istina je da nastojimo dobiti dozvolu za tri bolida, i ako sve prođe u skladu sa našim nadanjima moguće je da će Schumacher voziti jedan od naših bolida. Mislimo da Formula 1 može imati samo koristi od toga da velike momčadi sudjeluju sa tri bolida, jer ljudi žele gledati dobre vozače koji su ujedno i velike osobnosti, a koji se natječu u dobrim bolidima. Nije mi namjera omalovažavati manje momčadi, ali bolje da velike ekipe u utrkama sudjeluju sa tri bolida, umjesto sa dva kako nalažu sadašnja pravila", kazao je Stefano Domenicali u intervjuu za subotnje izdanje dnevnika Times.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Michael Schumacher je okončao vozačku karijeru 2006., a nedavno se trebao vratiti iz mirovine kako bi privremeno zamijenio ozlijeđenog Ferrarijeva vozača Felipea Massu. No, zbog bolova u vratu morao je odustati od povratka na trkaće staze. Schumacher je ranije ove godine u motociklističkoj nesreći ozlijedio vrat i prilikom nedavnog testiranja bolida ponovno je osjetio bol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo