NAJVEĆI IKAD

FEDERER SE NAKLONIO ČILIĆU: ‘Marine budi ponosan, pravi si junak i iskreno ti čestitam’

Švicarac Roger Federer po osmi je put u karijeri osvojio naslov u Wimledonu te je postao prvi tenisač kojem je to pošlo za rukom.

Olakotna okolnost u finalu bila je činjenica da je Marin Čilić imao problema sa žuljevima na stopalu zbog kojih nije mogao igrati punom snagom.

ROGER FEDERER UNIŠTIO NEMOĆNOG MARINA ČILIĆA: Veliki Švicarac po osmi put osvojio Wimbledon, Hrvat je plakao zbog bolova

“Ponekad su stvari okrutne, ali odlično se borio i pravi je junak. Čestitam mu na odličnom turniru. Marine budi ponosan. Bio si izvrstan tijekom turnira”, poručio je Federer.

ČILIĆ SE RASPAO PRED OČIMA SVIJETA: Prvo je počeo lupati reketom, a onda se rasplakao

“Sada moram uzeti dulji predah, ne znam koliki. Možda ću opet pauzirati šest mjeseci. važnije od osvajanja turnira je zdravlje. Osjećam se odlično”, kazao je Švicarac.

“Magično je da sam sve ovo izdrža a da nisam izgubio niti set. U tom mi je pomogla vjera da mogu postići velike stvari. Nisam bio siguran hoću li biti ovdje nakon propšle godine. Poslije poraza od Novaka svašta mio je prolazilo glavom, ali vjerovao sam i sanjao. Sada sam osvojio osmi naslov. Ovo je fantastično. Toliko je legendi obilježilo ovaj teren. Od prvog dana do finala san ja zaigrati na centralnom terenu. Nadam se da ću se vratiti dogodine i obraniti naslov”, završio je.

Povratak na Net.hr