NEPOBJEDIVI ŠVICARAC / Federer osvojio Wimbledon i oborio rekord

Image

Roger Federer je osvojio teniski turnir u Wimbledonu po 15. put te je potukao Petea Samprasa kojemu je to uspjelo 14 puta u karijeri.

5.7.2009.
17:41
VOYO logo

WIMBLEDON - Švicarac Roger Federer pobjednik je Wimbledona nakon što je u finalnom susretu nakon četiri sata i 16 minuta igre pobijedio Amerikanca Andya Roddicka 5:7, 7:6 (6), 7:6 (5), 3:6, 16:14.

Bio je to jedan od najzanimljivijih finala u povijesti trećeg Grand Slam turnira sezone, u kojem je samo peti set trajao 95 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to njihov treći susret u finalima Wimbledona i treća pobjeda za švicarskog tenisača nakon 2004. i 2005. godine, te ukupno 19. u 21 međusobnom susretu. Federer je u All England Clubu ukupno slavio šest puta, a ujedno je postao i prvi tenisač na svijetu koji je osvojio 15 Grand Slam naslova. Švicarac je do sada dijelio prvo mjesto na ljestvici zajedno s Amerikancem Peteom Samprasom sa po 14 naslova, no od danas je rekorder Federer.

Bio je to meč u kojem s u odlučivale sitnice i u kojem je Federer još jednom pokazao kako je ne samo fizički već i psihički jak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer je u prvom setu imao čak četiri break lopte, no nije iskoristio niti jednu. za razliku od njegova suparnika koji je prvi priliku pretvorio u break i set. Roddick je oduzeo Federeru servis pri vodstvu 6:5.

U drugom setu oba tenisača su sigurno držala svoj početni udarac i odluka je pala u trinaestoj igri u kojoj je Roddick imao sve, a na koncu je ostao bez ičega. Amerikanac je sa dva mini breaka došao do vodstva 6:2 i imao je četiri set lopte. Do tada je suvereno držao svoj servis, no Federer se nije predao i nanizao je šest poena za veliki preokret i poravnanje u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrti set također je razriješen u trinaestoj igri. Federer je u šestom gemu imao break priliku, no Amerikanca je spasio servis, pa je odluka pala u "tiebraku". Švicarac je bio mirniji i sabraniji, u ključnim trenucima ponovo je manje griješio i dobio je set. U petom setu koji, po pravilima u Wimbledonu, nema "tiebreaka" razriješen je nakon sat i pol dramatične i sjajne igre. Federer je imao priliku oduzeti servis suparniku u drugom gremu, dok je Roddick tu priliku imao kod rezultata 8:8. No, break smo dočekali tek u 30. igri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo